2020-02-21 14:49

Aproape jumătate din locuinţele românilor stau să cadă

 |  22:25
Aproape jumătate din locuinţele românilor stau să cadă

Aproximativ 40% dintre locuinţele din mediul urban au nevoie de reparaţii, iar jumătate dintre aceste reparaţii sunt considerate urgente, relevă datele unui studiu realizat de Institutul Român de Sondare a Opiniei Publice.

Principalele probleme ale multora dintre locuinţele românilor sunt deteriorare, înghesuiala şi absenţa confortului. La nivelul întregii ţări, 16% dintre case au nevoie de consolidare şi se confruntă cu igrasia, scurgeri ale reţelelor de apă şi lumină insuficientă, în timp ce peste o treime dintre gospodăriile din mediul rural nu au nici astăzi grup sanitar, baie sau duş interior. O altă problemă identificată de sociologi este legată de oferta slabă de locuinţe noi.

Potrivit INS, ponderea caselor şi a  blocurilor construite după anul 2000 este de doar 15%, iar cererea actuală pentru o locuinţă este de aproape 1 milion de unităţi numai în mediul urban. În studiul IRSOP se mai arată că 68% dintre cei intervievaţi doresc să lanseze proiecte de îmbunătăţire locativă în următorii cinci ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine