2020-04-08 12:05

Aproape 10.000 de cadre didactice protestează mâine în Piaţa Victoriei

 |  16:06

Aproape 10.000 de cadre didactice din toate judeţeleţării sunt aşteptate la mitingul FSLI care va avea loc la Palatul Victoria, mâine, de Ziua Mondială a Educaţiei, lideriisindicali chemându-i pe părinţi şi pe studenţi să se alăture acţiunii, pentru asalva şcoala românească.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere dinÎnvăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, duminică, într-o conferinţă depresă, cămitingul din Piaţa Victoriei va avea loc între orele 11.00 şi12.30, după care sindicaliştii vor merge în marş pe Calea Victoriei, până lasediile ministerelor Muncii şi Educaţiei, unde vor depune memorii curevendicările personalului din învăţământ.

Sindicaliştii cer salarii decente pentru personalul dineducaţie, coeficienţi mai mari în grila din noua Lege de salarizare unitară şimajorarea salariului minim la 750 de lei. De asemenea, sindicaliştii ceroprirea disponibilizărilor din învăţământ, liderii FSLI precizând că în 2010 audispărut 15.000 de posturi, după ce în 2009 au fost reduse alte 17.000.

Aproximativ 2.000 de cadre didactice şi-au dat demisiasau au cerut concedii fără plată, din cauza reducerilor salariale şi acondiţiilor în care se desfăşoară actul educaţional în România, aceastăsituaţie reprezentând un record al ultimilor ani, a declarat, ieri, secretarulgeneral al FSLI, Liviu Pop.

Potrivit acestuia, aproximativ 1.000 de cadre didacticeau solicitat concedii fără plată, pentru a putea pleca în străinătate "lacules de căpşuni", întrucât cu salariile primite în învăţământul românescnu îşi mai pot permite un trai decent.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-06-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine