2020-02-16 20:53

Aproximativ 100.000 de beneficiari pierd alocaţiile complementare şi monoparentale

 |  18:58
Aproximativ 100.000 de beneficiari pierd alocaţiile complementare şi monoparentale

Aproximativ100.000 de beneficiari de alocaţii monoparentale sau complementare vor pierdeaceste drepturi odată cu intrarea în vigoare a noii legi prin care va fi redusvenitul pentru care acestea pot fi acordate.

Directorul general de asistenţă socială dinMinisterul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a declarat, ieri, într-oconferinţă de presă, că familiile care au un venit pe membru de familie cuprinsîntre 371 şi 470 de lei nu vor mai primi alocaţii monoparentale saucomplementare, în această situaţie fiind în jur de 100.000 de beneficiari. Potrivit secretarului de stat peMinisterul Muncii, Nicoale Ivăşchescu, sunt aproximativ 490.000 de familii beneficiareale acestor tipuri de alocaţii care au venit pe membru de familie cuprins întrezero şi 370 de lei şi cărora li se va majora cuantumul alocaţiilor. Ivăşchescua dat ca exemplu o familie cu doi părinţi şi cu mai mult de patru copii, careare un venit cuprins între zero şi 200 de lei şi care va beneficia de uncuantum al alocaţiilor de 120 de lei, faţă de 70 de lei. El a precizat că odatăcu intrarea în vigoare a noii legislaţii va fi abrogată Ordonanţa 105 careprevedea aceleaşi alocaţii, dar în alte cuantumuri.

Ministrul muncii, Mihai Şeitan, a declarat căproiectul de lege a fost discutat într-o primă lectură, luni, în Guvern, şitrebuie să fie aprobat până la sfârşitul lunii octombrie, deoarece este legatde acordul de împrumut cu Fondul Monetar şi Banca Mondială, reprezentând unadintre condiţiile pentru acordarea viitoarelor tranşe de împrumut. "Proiectula trecut de toate procedurile de dezbatere publică şi urmăreşte două lucruri,să aloce bani pentru cei care au cu adevărat probleme privind veniturile şi săsprijine persoanele cu dizabilităţi care nu pot fi ajutaţi din alte surse.Acest sistem va avea în vedere o evidenţă clară a familiilor care beneficiazăde aceste drepturi, astfel încât sumele obţinute de fiecare familie să fiecumulate într-un anumit plafon", a declarat Şeitan.

Surse ministeriale declarau, luni, pentruMediafax, că Guvernul dezbate, în primă lectură, un proiect de lege prin carealocaţia complementară pentru susţinerea familiei este unificată cu ceamonoparentală, iar pragul pentru atribuirea acestei noi alocaţii scade cu 100 delei, de la 470 la 370 de lei pe venit pe membru de familie. Unificarea celordouă tipuri de alocaţii, de care beneficiau familiile cu venituri de până la470 lei pe membru de familie, este inclusă într-un proiect de Lege privindalocaţia pentru susţinerea familiei, precizau sursele citate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine