2020-02-23 10:26

Arad. Un bărbat a murit după ce a contactat virusul AH1N1. O altă persoană, în stare gravă

 |  13:01
Arad. Un bărbat a murit după ce a contactat virusul AH1N1. O altă persoană, în stare gravă

Un bărbat, în vârstă de 42 de ani, a murit după ce a contactat virusul AH1N1. De asemenea, o altă persoană se află în stare critică la Spitalul Judeţean Arad. La ambii complicaţiile au apărut pe fondul altor afecţiuni, între care obezitatea morbidă.

Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad au precizat că primul caz de gripă pandemică AH1N1 din judeţ a fost înregistrat în urmă cu două săptămâni, la un bărbat de 42 de ani, care a ajuns în stare gravă la spital, cu afecţiuni pulmonare cauzate de virus, acesta murind ulterior.

"Cazul a fost transferat la un spital din Timişoara, iar Institutul Cantacuzino a confirmat virusul pandemic AH1N1. Din păcate, pacientul avea obezitate morbidă, peste 150 de kilograme, şi, în pofida vârstei, organele sale au cedat pe rând", a declarat managerul SCJU Arad, Teodora Olariu, pentru Mediafax.

Al doilea caz a fost înregistrat la începutul săptămânii. Pacientul are vârsta de 38 de ani şi este în stare critică. Bărbatul suferă de obezitate morbidă şi afecţiuni renale preexistente, motiv pentru care virusul a cauzat complicaţii, iar organele vitale sunt afectate grav.

"Este cu insuficienţă respiratorie, fiind intubat la Terapie Intensivă. Prognosticul este rezervat, starea pacientului fiind deosebit de gravă", a precizat Teodora Olariu.

Membrii familiilor celor doi bărbaţi au fost testaţi şi în cazul lor nu a fost confirmată îmbolnăvirea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine