2020-04-10 00:16

Arafat, despre LIPSA echipamentelor de protecție în România: „Majoritatea se fabricau în China"

 |  11:22
Arafat, despre LIPSA echipamentelor de protecție în România: „Majoritatea se fabricau în China"

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a declarat că problema cu lipsa echipamentelor de protecție este la nivel mondial fiindcă majoritatea erau fabricate în China.

În contextul numărului uriaș de cazuri de coronavirus din China, țara reține majoritatea echipamentelor de protecție. Potrivit ultimului bilanț, numărul infecţiilor cu noul coronavirus, în China, a ajuns la 78.064 de persoane, din care 2.715 au decedat.

„Am avut discuţii şi cu colegi din SUA care ne-au zis că au nevoie de stocuri şi calculează că au nevoie de mai mult. Acelaşi lucru, colegii din Italia caută echipamente de protecţie pe care trebuie să le suplimenteze la ei. Problema este una mondială şi se discută la anumite niveluri - şi la OMS şi la protecţia civilă europeană - că există o lipsă de stocuri”, a afirmat, joi dimineața, Raed Arafat, potrivit Mediafax.

În farmacii nu se mai găsesc măşti chirurgicale, iar unele site-uri deja le vând la preţuri uriaşe - 500 de lei pentru cutia de 50 de măşti. Iniţial, farmaciile vindeau măştile la preţul de 25 de bani bucata.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-27Parerea ta...

CORONA
27 Feb 2020

Raed Arafat! Credeți ca romanul in al XII-lea ceas are nevoie de scuze si pretexte, ca sa afle ca dumneata ești un prost organizator și ești absent de la inteligenta ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine