2020-08-12 23:53

Arafat susține că ambulanțele private pot avea probleme serioase ascunse

 |  21:35
Arafat susține că ambulanțele private pot avea probleme serioase ascunse

Raed Arafat susţine că serviciile private de ambulanţă "pot avea probleme serioase ascunse" şi că este normal să existe un control, precizarea fiind făcută după ce preşedintele PALMED a declarat că ambulanţele private nu pot fi trase la răspundere întrucât nu sunt primite în acelaşi sistem cu SMURD.

"Dr. Arafat nu trage personal la răspundere ambulanţele private, acest lucru fiind efectuat, prin mecansimele stabilite legal, de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) şi Ministerul Sănătăţii. Ultima perioadă ne-a arătat clar că astfel de servicii de ambulanţă pot avea probleme serioase ascunse, iar acolo unde interesul final este comerţul, că nu vorbim totuşi de servicii private de binefacere, este normal să existe un mecanism care să controloze că acest comerţ în domeniul serviciilor de ambulanţă respectă unele reguli şi nu pune viaţa pacienţilor în pericol. Măsurile ce se pot lua nu sunt unele arbitrare, ele fiind bazate pe reglementări clare", a scris Raed Arafat pe pagina personală de Facebook.

Precizarea secretarului de stat a venit după ce preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED), Cristian Hotoboc, a declarat, într-un interviu pentru MEDIAFAX, că ambulanţele private nu pot fi trase la răspundere pentru că nu sunt primite în acelaşi sistem în care îşi desfăşoară activitatea SMURD.

"Cei de pe ambulanţele private operează doar pe nişte cazuri foarte uşoare în general. Şi tot ce înseamnă sistem de urgenţă este operat de SMURD. Atâta timp cât nu li s-a permis să intre în sistemul de urgenţă real alături de SMURD , nici nu are cum să-i tragă la răspundere. Pentru că ar trebui să fie un singur sistem unic care să preia şi partea de privat, unde ştim cu toţii că ar uşura foarte mult bugetul ţării ăsteia, unde plătim toţi bani acolo ca să ia domnul Arafat ambulanţe. Aici vine sistemul privat care deja a făcut investiţia, cu aceleaşi ambulanţe dotate ca şi ambulanţele SMURD. Ar putea să-i preia şi să lucreze în acelaşi sistem şi să le deconteze, exact cum deconteză şi la SMURD. Ambulanţele private doresc acest lucru de ani de zile, păcat că nu li se permite. De ce, nu ştiu, trebuie să-l întrebăm pe domnul Arafat", a declarat Cristian Hotoboc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz