2020-08-04 20:48

ARBACS: recoltarea celulelor stem din dinţii de lapte este ilegală în România

 |  16:37
ARBACS: recoltarea celulelor stem din dinţii de lapte este ilegală în România

În contextul informaţiilor apărute în piaţă Asociaţia Română a Băncilor Acreditate de Celule Stem (ARBACS) doreşte să atragă atenţia că în România, în prezent, sunt autorizate două surse de recoltare a celulelor stem, în vederea păstrării lor într-o bancă de celule stem familială. Este vorba despre sângele şi ţesutul cordonului ombilical.

Dintre sursele de recoltare a celulelor stem, sângele cordonului ombilical reprezintă cea mai uşoară modalitate de recoltare a unei grefe,  întrucât nu implică nici un risc pentru copil sau pentru mamă. În plus, celulele stem recoltate la naştere din sângele cordonului ombilical, metodă mai nou apărută, au un avantaj major: particularitatea de a fi mai tinere decât cele din măduva osoasă sau sângele periferic, surse utilizate încă mai demult în efectuarea transplanturilor (de peste 50 de ani).

Asociaţia precizează pe această cale faptul că, în România, este strict interzisă şi ilegală recoltarea de celule stem din dinţii de lapte. „Atragem atenţia viitorilor părinţi că orice persoană sau companie care oferă un astfel de serviciu este în afara legilor în vigoare, legi care reglementează domeniul celulelor stem cu tot ceea ce implică acesta: recoltare/prelevare, transport, procesare, testare şi crioprezervare", atrage atenţia dr. Dorin Pîrciog, preşedintele ARBACS.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz