2020-05-30 20:46

Arhiepiscopul Rădăuţilor și Sucevei, ÎPS PIMEN, a fost condus pe ultimul drum. Mii de oameni au ieșit cu flori pe drumul dintre Suceava și Putna

 |  19:52
Arhiepiscopul Rădăuţilor și Sucevei, ÎPS PIMEN, a fost condus pe ultimul drum. Mii de oameni au ieșit cu flori pe drumul dintre Suceava și Putna

Arhiepiscopul Rădăuţilor și Sucevei, ÎPS Pimen, a fost condus vineri pe ultimul drum. Acesta a murit la vârsta de 90 de ani, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Sute de credincioși l-au condus pe ultimul drum.

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a încetat din viaţa, miercuri, în secţia ATI a Institutului Matei Balş din Capitală, din cauza coronavirusului.

Acesta s-a stins după ce a stat o lună în spital.

Arhiepiscopul a fost înmormântat vineri. Sute de creştini care au mers să îşi ia rămas bun de la ÎPS Pimen. Aceștia au fost nevoiți să respecte măsuri speciale de protecţie.

După slujba de la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, unde au asistat sute de credincioși și oficialii județului, cortegiul funerar s-a deplasat la Putna, la aproximativ 80 de kilometri distanță. La Sihăstria Putnei, trupul neînsuflețit al ”Părintelui Bucovinei”, cum i-a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, a fost depus în mormântul pe care el însuși și l-a săpat, în urmă cu mulți ani.

Localnicii au cântat din bucium, iar din boxe s-a auzit Balada lui Ciprian Porumbescu, așa cum i-a fost dorința înaltului ierarh. Absolut toți credincioșii, fie că au fost cei de la Catedrala Arhiepiscopală, fie că au fost cei de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, au respectat distanțarea socială, iar cei mai mulți au purtat măști, potrivit stiripesurse.ro.

Pe drumul dintre Suceava și Putna, mii de oameni, copii, tineri și bătrâni, au ieșit pentru a-i aduce o floare celui căruia le-a fost păstor timp de aproape 3 decenii. Sute de suceveni au îmbrăcat costumul popular ca să își ia rămas bun de la vlădica lor. În fiecare localitate, autoritățile locale, angajații instituțiilor, de la Ambulanță la Pompieri și Poliție au ieșit în stradă și au aplaudat ori au pornit sirenele de la mașini la trecerea cortegiului funerar.

Toți primarii și preoții din județ au fost la slujba de înmormântare. Mulți preoți din alte județe ale țării au bătut sute de kilometri pentru a-l conduce pe ultimul drum pe ierarhul care a intrat în istorie după ce l-a invitat pe Regele Mihai ca să revină în țară, în 1992.

ÎPS Pimen a stat timp de 29 de ani în fruntea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine