2019-10-23 03:48

Armata nu se mai OPREȘTE: acum vrea să CUMPERE elicoptere de luptă

 |  22:43
Armata nu se mai OPREȘTE: acum vrea să CUMPERE elicoptere de luptă

Armata Română e interesată de cumpărarea unor elicoptere de atac americane. Șeful Statului Major al Forțelor Terestre și adjunctul șefului Departamentului pentru Armament din MApN sunt în Statele Unite. Cei doi generali vor vizita o uzină a Bell Helicopter și o bază a pușcașilor marini unde sunt folosite elicopterele de atac Viper.

Bell Helicopter încearcă de câțiva ani să vândă României elicopterul de atac AH-1Z Viper, folosit de pușcașii marini americani.

Producătorul american vrea să asambleze la IAR Ghimbav aparatele și, în funcție de mărimea comenzii, să implice și alte companii din industria de apărare din România.

Potrivit unor surse din armată, România intenționează să comande 24 sau 48 de elicoptere de atac.

Viper este un elicopter cu două motoare, intrat în 2010 în dotarea pușcașilor marini.

Prețul unui aparat este de aproximativ 30 de milioane de dolari.

Viper are o autonomie de aproape 700 de km și zboară cu o viteză medie de aproape 300 de km pe oră.

La începutul lui 2016, producătorul american a adus la București la un târg de armament un simulator de Viper, iar un vicepreședinte executiv a avut mai multe întâlniri cu reprezentanți ai armatei.

Între timp, Bell a negociat inclusiv cu IAR Ghimbav, potențialul partener pentru asamblarea în România a elicopterului de atac.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-06Parerea ta...

LEVST.
06 Mar 2018

Potrivit unei anchete realizate de RISE Project și InfoSud-Est, aproximativ 130 de hectare de teren din unitatea militară Capu Midia se află în proprietatea unui grup de afaceriști sirieni care sprijină financiar regimul dictatorului de la Damasc, Bashar al-Assad____-------____Am mai spus eu ca Rise Project stie mai multe lucruri decat 'serviciile"(care- mai degraba, se fac ca nu stiu)probabil ca generalii lu' opera si chelerau, vor se le vanda si pe astea, sirienilor...Daca tot vor sa cumpere, optiunea cu construitul este cea "in Romania", pe langa faptul ca mai invatam si noi ceva(asa au facut si chinezii), se da de munca la sute de oameni si imediat si din alte sectoare implicate...
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
07 Mar 2018

cam toate secretele militare aduse de USA in romania ajung instantaneu pe mana nord-koreenilor ....via pSDrac-nea Probabil ca stiu si americanii......chestia cu sarpele crescut la san de femeia proasta
LEVST.
07 Mar 2018

Daca si aceasta tranzactie -cu armata- a fost posibil sa fie tinuta sub obroc atata amar de ani, e normal sa ne intrebam cate altele mai sunt de adus la lumina, este foarte posibil ca mult mai mult din suprafata tarii si din obiectivele economice, sa nu mai fie deloc ale romanilor, ci a diverselor interese, care le-au cumparat pe nimic(absolut sigur) , dar care au avur ceva cheltuieli, cu comisioanele, spagile , etc., platite direct " negociatorilor" in acest caz , trebuie sa fi fost degeneratul oprea & comp., si -la o asa "afacere"- nu ese poate sa nu fi stiut (si sa-si fi primit partea) , comandantul suprem al fortelor armate, adica pres-edintele tarii, indifferent care a fost, oricum, fiecare, la randul sau a vandut o parte din tara...Iar singura pedeapsa pentru o asa inalta tradare si sabotare a economiei nationale nu poate fi decat pedeapsa capitala...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray