2020-07-05 04:52

ARMATA ROMÂNĂ recrutează civili. Câți BANI poți să primești

 |  17:17
ARMATA ROMÂNĂ recrutează civili. Câți BANI poți să primești

Ministerul Apărării recrutează civili, care să se alăture în caz de nevoie, iar doritorii se pot înscrie până în 27 septembrie.

Candidaţii trebuie să treacă de o testare psihologică, câteva probe sportive, precum şi o evaluare medicală până la ocuparea postului, scrie wowbiz.ro.

Principalele criterii pentru a deveni rezervist sunt: candidatul să aibă până în 51 de ani, minimum 10 clase şi o condiţie fizică bună. După selecție, cei care nu au făcut armata trebuie să învețe regulile de luptă în front, precum și noţiunile specifice armei alese şi să folosească armamentul. În tot acest timp, sunt plătiţi la fel ca un soldat profesionist, iar angajatorii sunt obligaţi să le dea liber când sunt chemaţi la unitate.

 Un rezervist voluntar primește 10 la sută din salariul de bază în perioada în care nu se află la instrucție. Un soldat profesionist are un salariu lunar de 1.857 de lei, deci rezervistul voluntar va avea de încasat după perioada de instrucţie, când stă acasa, aproximativ 180 de lei.

Pe acelaşi principiu un subofiţer rezervist voluntar va încasa 240 lei, iar un ofițer din categoria rezervist voluntar va avea un venit de aproape 400 de lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz