2020-07-09 15:23

Asistentă dintr-un spital din Vaslui, infectată cu o bacterie periculoasă

 |  16:16
Asistentă dintr-un spital din Vaslui, infectată cu o bacterie periculoasă

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui a început o anchetă epidemiologică după ce o infirmieră din cadrul Secției Chirurgie s-a infectat cu bacteria clostridium difficile, pentru a stabili dacă aceasta a luat infecția din unitatea sanitară.

Infirmiera lucra în Secția Chirurgie a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, unde au fost raportate, în prima jumătate a lunii octombrie, cele mai multe infecții nosocomiale.

Infirmiera a stat cinci zile acasă, cu febră și stare de rău, apoi a decis să meargă la spital.

Potrivit conducerii SJU Vaslui, infirmiera a fost trimisă imediat la Secția de Boli Infecțioase, unde a primit tratament, notează Mediafax.

“Cazul a fost raportat la Direcția de Sănătate Publică (DSP), așa cum cer protocoalele medicale, iar în Secția de Chirurgie au fost luate măsuri de igienizare. Organizăm permanent instruiri cu personalul, avem dezinfectanți, dar, cu toate acestea, încă mai există infecții de acest tip. Este foarte important ca personalul medical și auxiliar să respecte măsurile de igienă. Totodată urmează să se stabilească dacă infirmiera a contactat boala în spital, în timpul orelor de program”, a declarat, astăzi, managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

La DSP Vaslui au fost raportate, în primele două săptămâni din octombrie, 19 infecții nosocomiale. Cele mai multe s-au înregistrat la SJU, cea mai mare unitate medicală din județ, la Secția Chirurgie fiind cinci cazuri raportate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-25Parerea ta...

VOTANTUL
25 Oct 2016

Hotarati va stimati ziaristi!!Asistenta sau infirmiera?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz