2020-08-11 17:02

Două asociaţii de părinţi cer ministerului Educaţiei să refacă structura noului an şcolar

 |  09:06
Două asociaţii de părinţi cer ministerului Educaţiei să refacă structura noului an şcolar

Două asociaţii de părinţi au cerut ministerul Educaţiei să refacă structura anului şcolar viitor, astfel încât şcoala să înceapă mai devreme, vacanţele de iarnă şi primăvară să fie mai lungi, iar programul "Şcoala Altfel" să se desfăşoare în altă perioadă.

Două organizaţii de părinţi cer ca anul şcolar să înceapă mai devreme, adică vineri, pe 5 septembrie, mai ales că prima zi de şcoală e una festivă, porivit Digi 24.

De asemenea, părinţii vor ca primul semestru să se încheie până la vacanţa de Crăciun, iar cel de-al doilea să înceapă în ianuarie. Cele două asociaţii de părinţi mai cer ca vacanţa de iarnă să aibă trei, nu două săptămâni. De asemenea, şi vacanţa de primăvară ar trebui prelungită - de la una la două săptămâni.

Părinţii mai solicită ca „Săptămâna Şcoala altfel” să aibă loc între ziua mamei şi ziua tatălui, sărbători legale de patru ani de zile. Adică undeva între 8 martie şi sfârşitul lunii mai.

Reprezentanţii celor două asociaţii care au propus modificarea structurii anului şcolar susţin că dacă ministerul Educaţiei nu va fi deschis la discuţii, se va ajunge în instanţă.

Prezentăm mai jos schimbările propuse pentru anul școlar 2014-2015

- începerea anului şcolar vineri, pe 5 septembrie

- desfiinţarea vacanţei dedicate învăţământului primar şi preşcolar

- încheierea primului semestru până la Crăciun

- majorarea vacanţei de iarnă, de la două, la trei săptămâni

- desfiinţarea actualei vacanţe intersemestriale

- majorarea vacanţei de primăvară de la o săptămână, la două săptămâni

- săptămâna Şcoala Altfel, între 4 şi 9 mai 2015


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-24Parerea ta...

MAMA, NU SOACRA
24 Iun 2014

In niciun caz nu sunt de acord cu inceperea scolii intr-o zi de vineri, 5 septembrie. E de risul curcilor. Arata seriozitatea celor doua asociatii de parinti. Scoala incepe pe 15 septembrie. Punct.
DAR DE BANCILE NEERGONOMICE NU
24 Iun 2014

In multe scoli, vechile pupitre special concepute pentru a sigura o pozitie corecta a elevului in timpul scrisului au fost inlocuite cu simple mese, unele chiar cu margini ascutite si reliefate. Mai exista vreun standard obligatoriu privind bancile? E mai importanta sanatatea copiilor decit confortul parintilor in prima zi de scoala.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz