2020-07-03 17:45

Asociaţiile de PENSIONARI ar putea beneficia GRATUIT de bunuri de la administraţia locală

 |  10:25
Asociaţiile de PENSIONARI ar putea beneficia GRATUIT de bunuri de la administraţia locală

Deputatul PSD Costel Neculai Dunava a depus la Senat un proiect de lege susţinut şi de 46 de deputaţi PSD şi Pro România, care prevede completarea Legii privind asociaţiile de pensionari. Şi anume, aceştia să poată dobândi gratuit bunuri de la autorităţile administraţiei locale, în vederea realizării scopului pentru care au fost înfiinţate.

Propunerea legislativă modifică articolul 33 din Legea 502/2004 privind asociaţiile de pensionari astfel: "Asociaţiile şi federaţiile pensionarilor pot dobândi, cu titlu gratuit sau cu titlu oneros, orice bunuri mobile şi imobile, necesare realizării scopului pentru care sunt înfiinţare, insclusiv de la autorităţile administraţiei publice locale".

Conform expunerii de motive, legea actuală prevede posibilitatea ca asociaţiile şi federaţiile de pensionari să dobândească gratuit bunuri, însă nu reiese faptul că şi autorităţile administraţiei publice locale pot oferi gratuit aceste bunuri. Legea în vigoare prevede că autorităţile locale pot sprijini asociaţiile şi federaţiile prin punerea la dispoziţie a unor spaţii corespunzătoare funcţionării lor, în schimbul plăţii unei chirii minime, stabilită prin hotărârea consiliilor judeţene, locale şi a consiliului general Bucureşti.

Propunerea legislativă a fost înregistrată la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-15Parerea ta...

MAREAN
15 Sep 2019

Pensionarii SENILI si ASISTATII SOCIAL pomanagii si milogi sunt masa de maevra a JIGODIILOR DE POLITRUCI NAROZI SI TRADATORI DE NEAM.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz