2020-07-09 05:16

ATENŢIE. Boala limbii albastre a revenit în România

 |  14:21
ATENŢIE. Boala limbii albastre a revenit în România

Boala limbii albastre a revenit în România, trei vite din Bobulești, județul Botoșani, având semne clinice de contaminare cu virusul BTV, pentru prima dată din semestrul doi din 2014, transmite site-ul thecattlesite.com, citat de Agerpres.

În perioada august - decembrie 2014, România s-a confruntat cu numeroase cazuri de animale infectate cu boala limbii albastre, notificarea din Botoșani fiind prima din acest an, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății Animalelor (OIE).

Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Dumitru Băiculescu, declara în luna aprilie, că România poate controla și elimina boala limbii albastre numai dacă vaccinează, timp de trei ani, toate animalele rumegătoare.

"Au fost deja făcute demersurile către Uniunea Europeană, care ne-a alocat aproximativ 10,2 milioane de euro, însă pentru cofinanțarea programului de vaccinare împotriva virusului bolii 'Bluetongue' trebuie să finalizăm analiza ca să vedem cât ne mai trebuie pentru a putea realiza vaccinarea", a precizat Dumitru Băiculescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz