2020-07-02 12:45

Atenție, ȘOFERI! Mașinile parcate pe trotuar ar putea fi RIDICATE!

 |  19:21
Atenție, ȘOFERI! Mașinile parcate pe trotuar ar putea fi RIDICATE!

În Bucureşti, pietonii sunt obligaţi de multe ori să meargă pe şosea, să se expună accidentelor rutiere, pentru că pe trotuare sunt parcate maşini. De altfel, acesta este şi motivul pentru care un parlamentar propune ca toate maşinile parcate pe trotuar să poată fi ridicate de autorităţi.

Un deputat USR susţine că a găsit rezolvarea problemei. Vrea să modifice Codul Rutier pentru că, în momentul de faţă, legea le permite poliţiştilor să ceară ridicarea unei maşini doar dacă blochează şoseaua, nu şi trotuarul.

Cătălin Drulă, deputat USR pentru Digi24: Poliția nu poate face nimic în prezent și sunt situații când se poate bloca accesul într-un spital sau unități de învățământ. În toate aceste situații, poliția poate să pună o amendă în parbriz, dar nu poate face nimic pentru a înlătura efectiv pericolul. Lipsa locurilor de parcare este o problemă reală. Asta nu înseamnă că unii dintre noi trebuie să-i chinuim pe ceilalți.

În Bucureşti, circulă în fiecare zi peste un milion de maşini. Locuri de parcare sunt de 5 ori mai puţine, aproximativ 200.000, iar parcări subterane sau supraterane găsim doar în zonele centrale din Capitală. Acolo, tarifele pornesc de la trei lei pe oră şi pot ajunge chiar şi la 10 lei pentru 60 de minute de parcare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz