2020-07-09 15:18

Atenție, șoferi! Poliția începe campania ”Fii treaz la Volan”

 |  21:35
Atenție, șoferi! Poliția începe campania ”Fii treaz la Volan”

Dacă sunteți opriți în trafic în perioada următoare de polițiști, nu vă speriați. În perioada 15 iulie – 15 septembrie 2016 se desfășoară campania națională de siguranță și prevenție rutieră ”Fii treaz la Volan” a Poliției Române. Polițiștii le demonstrează șoferilor, cu ajutorul unor ochelari speciali, care sunt efectele consumului de alcool la volan.

Campania, realizată în parteneriat de Poliția Română, FPVS – Fondul de Protecție a Victimelor Străzii, Radio România Actualități și APPA - Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor, se axează pe mesaje-cheie, menite să crească nivelul de conștientizare a riscurilor la care se expune oricine urcă la volan obosit sau care se lasă distras de smartphone, în timp ce conduce. De asemenea, mesajul promovat de campanie vizează şi riscul conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a anumitor tipuri de medicamente.

Astfel, în cadrul Campaniei, vor fi distribuite broșuri informative gratuite, conținând recomandări de care orice conducător auto ar trebui să țină cont atunci când pleacă la drum.

Demersul Poliţiei Române este susținut și de mai multe vedete din show-biz-ul românesc, precum:  George IVAȘCU, Nicu ALIFANTIS, Alexandru PETROVICI, Dan FINȚESCU, DJ OLIX sau Laurențiu GURAN (ASHA Band).

Platforma treazlavolan.ro prezintă, într-o formă structurată principalele elemente de care un șofer responsabil ar trebui să țină cont, precum și statistici și studii din întreaga lume, care atestă importanța ce trebuie acordată acestor aspecte.

Nu lipsesc mascotele campaniei (mașinuțele Ema și Teo), sondaje și concursuri, toate având drept principal scop transmiterea mesajului campaniei la un număr cât mai mare de conducători auto, prin cât mai multe canale.

În plus, o atenție specială este acordată în această vară litoralului, unde mii de șoferi parcurg traseul spre litoral şi înapoi spre casă, în week-end-uri.

În cursul anului 2015, s-au înregistrat 9.380 de accidente de circulaţie grave, soldate cu decesul a 1.893 de persoane și rănirea gravă a altor 9.056.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-15Parerea ta...

CETATEAN
15 Iul 2016

SE FURA IN DRACI LEMNE . IERI SI AZINOAPTE CIND M-AM DUS SI INTORS INTRE BRASOV , SIGHISOARA SI TIRGUL MURES , NU PUTEAM SA DEPASESC CAMIOANE GOALE SAU PLINE CU LEMNE SAU BUSTENI . FIGEAU SI CU 110 KILOMETRI LA ORA . NU MAI AU LIMITATOR DE VITEZA OBLIGATORIU . MAJORITATEA ERAU CAMIOANE TIRURI SI CU MACARALE DIN JUDETUL SUCEAVA . AM OPRIT UNDEVA SI AM INTREBAT PE UN SOFER DE UNDE VINE , ZICIND CA A DUS BUSTENI LA SEBES - ALBA IULIA . . POLITIA ERA VARZA NICI UN CONTROL . IN ALTA PARTE DORMEA IN MASINA , INTRO COMUNA . DISTRUGETI TOATE PADURILE TARI SI DORMITI IN CONTINUARE .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz