2019-10-23 16:49

ATENȚIONARE de călătorie. Ce trebuie să știți dacă tranzitați BULGARIA

 |  13:39
ATENȚIONARE de călătorie. Ce trebuie să știți dacă tranzitați BULGARIA

În perioada 11 - 15 august 2017, din cauza numărului mare de autoturisme care vor traversa frontiera, există posibilitatea creșterii timpilor de așteptare și a formării de aglomerări la punctele de trecere, în special la punctul de trecere a frontierei Giurgiu - Ruse, informează MAE.

Se estimează că valorile cele mai ridicate de tranzit se vor înregistra în această seară și mâine dimineață pe sensul de ieșire din România, precum și în seara zilei de marți, 15 august 2017, pe sensul de ieșire din Bulgaria și intrare în România.

Timpul suplimentar de așteptare poate fi cauzat, la punctul de frontieră Giurgiu - Ruse (pe sensul de ieșire din Bulgaria și intrare în România) de procedura de colectare a taxei de pod, menționează ministerul.

Cetățenii români sunt rugați să se informeze asupra condițiilor de trafic prin punctele de frontieră, accesând https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/ şi https://www.mvr.bg/gdgp/информационен-център/пресцентър/ежедневех-трафик și să utilizeze, pe cât mai posibil, toate punctele de trecere deschise de la frontiera româno - bulgară.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care tranzitează Bulgaria cu destinația Grecia și care doresc să utilizeze punctul de frontieră Makaza (de la frontiera dintre Bulgaria și Grecia), că au la dispoziție și punctele de frontieră limitrofe: Zlatograd și Ivaiylovgrad (regimul acestor puncte de frontieră bulgare este deschis circulației pentru mijloace de transport cu o masă totală de până în 3,5 t și o capacitate de transport de 8+1 locuri).

Asistenţa consulară poate fi solicitată la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510.

În caz de urgențe, poate fi apelată linia specială a misiunii diplomatice la Sofia: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://sofia.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray