2020-02-23 09:15

Atenționare pentru turiști: Cod roșu de avalanșe la munte

 |  17:13
Atenționare pentru turiști: Cod roșu de avalanșe la munte

La acest sfârșit de săptămână, turiștii sunt avertizați: specialiștii au emis un cod roșu de avalanșe în Masivele Făgăraș și Bucegi. Codul roșu este valabil de vineri, de la ora 08.00 până sâmbătă seara, la ora 20.00.

Astel, in Muntii Fagaras pe o scara de 1 la 5 riscul sa se produca avalanse este de 4, pe cand in Muntii Bucegi este de 3. Salvamontistii recomanda turistilor sa nu se aventureze la peste 1800 de metri pentru ca oricand se pot produce avalanse.

"Conditiile de schiat sunt foarte bune pe toate partiile de pe domeniul schiabil din Poiana Brasov. In Masivul Postavaru stratul de zapada masoara un metru, iar la baza muntelui, avem intre 70-80 de centimetri. In statiune sunt intre 20-25 de centimetri. Este cel mai consistent strat de zapada de cand a inceput aceasta iarna", a precizat administratorul Domeniului schiabil din Poiana Brasov, Dorin Dragoi, citat de Ziare.com.Acesta a adaugat ca, potrivit prognozei meteo, sambata si duminica se anunta o vreme senina, fara vant, ceea ce va permite functionarea tuturor instalatiilor pe cablu, telecabina, telegondola, telescaun si teleschi.Partia Bradul, care este folosita si de schiorii incepatori, este singura care beneficiaza de iluminat nocturn. Administratorul Domeniului schiabil a mai aratat ca si partia de saniute din statiune este amenajata.Si la Predeal partiile sunt pregatite pentru cei care vor veni in statiune la sfarsitul saptamanii. Pe langa partia Clabucet, cea mai solicitata, care are transport pe cablu si iluminat nocturn, se mai poate schia si pe partiile Cocosul si Sub Teleferic.La Predeal nu exista o pista amenajata pentru saniute, dar turistii folosesc baza partiei Clabucet pentru acest sport. Stratul de zapada masoara pe partii intre 50-60 de centimetri, iar in statiune 15-20 de centimetri, au precizat reprezentantii Primariei Predeal.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine