2020-06-03 13:15

Atleţi din toată lumea s-au înscris la Maratonului Nisipului de duminică

 |  21:01
Atleţi din toată lumea s-au înscris la Maratonului Nisipului de duminică

Duminică, Mamaia va deveni, pentru o zi, capitala europeană a sportului. În cunoscuta staţiune de pe litoralul românesc va avea loc Maratonul Nisipului - primul şi singurul eveniment sportiv de acest gen din Europa care se organizează pe nisip – la care s-au înscris sute de competitori, atât din România, cât şi din străinătate.

Peste 300 de atleţi amatori şi profesionişti se vor alinia la start, din faţa sediului Radio Constanţa/Radio Vacanţa, şi vor alerga 42,195 km (2 bucle), 21 km (o buclă) sau 10 km (1/2 bucle). Punctul intermediar de întoarcere este la o distanţă de 10,5 km faţă de linia de start, pe plaja din dreptul Taberei de copii Năvodari, iar maratoniştii vor parcurge acest traseu de două ori, în comparaţie cu semi-maratoniştii, care vor alerga o singură buclă.

Evenimentul de la malul mării conţine cursa „Family Run”, de aproximativ 1 km (pe faleza din staţiunea Mamaia), care se adresează părinţilor şi copiilor şi care are menirea de a-i aduce pe aceştia mai aproape de sport. Totodată, încasările acestei curse vor fi direcţionate către o organizaţie locală care are ca scop sprijinirea copiilor cu deficienţe de autism.

Sponsorii evenimentului au pregătit, atât pentru participanţii la cursa Family Run, cât şi pentru cei înscrişi la cele trei probe competitive, premii substanţiale în bani, echipamente sportive şi alte premii surpriză. Valoarea totală a premiilor ajunge la aproximativ 20.000 de lei. Participanţii sunt aşteptaţi să ridice kit-urile de concurs din Maritimo Shopping Center Constanţa – zona food, în perioada 27-28 martie, în intervalul orar 10.00-22.00. Tot aici se vor face înscrierile pentru cursa „Family Run”, în limita a treizeci de echipe, prioritate având membrii „SanaSport” şi participanţii în competiţie.

Condiţii de înscriere

Pentru a participa în cursele de maraton, semimaraton şi cursa individuală de 10 km, toţi participanţii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să aibă cel puţin 18 ani împliniţi până la 28 martie 2015; să plătească taxa de participare, cuprinsă între 10 şi 110 lei; să aibă în posesie un act de identitate pentru verificare; să îşi asume integral răspunderea pentru orice eventual accident sau pagubă care ar putea să survină pe parcursul derulării cursei, fără a putea atrage răspunderea organizatorilor.

Alergări pe nisip

Asociaţia Sportivă SanaSport este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2013, care are ca obiective majore promovarea importanţei sportului pentru societate şi îmbunătăţirea condiţiei fizice şi a stării de sănătate în rândul locuitorilor din municipiul Constanţa. SanaSport organizează în fiecare duminică, începând cu ora 9.00, alergări de anduranţă pe nisip, punctul de întâlnire fiind parcarea de la Aqua Magic din staţiunea Mamaia. Până în prezent, peste 500 de iubitori ai sportului au răspuns invitaţiei membrilor SanaSport şi au rezonat cu motto-ul Asociaţiei: „Încetează să mai fabrici scuze, aleargă pur şi simplu!”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine