2020-07-05 21:11

Augustin Lazăr: Nu se vor efectua anchete care să încalce drepturile fundamentale

 |  13:07
Augustin Lazăr: Nu se vor efectua anchete care să încalce drepturile fundamentale

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat duminică, cu ocazia Zilei Justiţiei, că nu se vor efectua anchete care să încalce drepturile fundamentale. Acesta a ţinut să precizeze că este nevoie de încredere din partea societății.

"Ministerul Public este o instituție puternică la datorie, este o instituție care promovează principiul integrității, în același timp, este o instituție echilibrată și care apără drepturile fundamentale ale cetățeanului. Nu se vor efectua anchete care să încalce drepturile fundamentale. Cunoaștem jurisprudența CEDO și, respectând principiul integrității în aceeași măsură, vom avea grijă de respectarea drepturilor fundamentale. Este important să fim solidari în ceea ce facem, este o manieră de a gândi european, să reușim să ne coalizăm în proiectele pe care le avem și să mergem cu ele spre obiectivele importante ale justiției române. Dacă reușim să ne solidarizăm, înseamnă că vom avea și încredere. Dacă vom avea încredere în noi înșine și vom cultiva sentimentul de solidaritate și de încredere în corul magistraturii este foarte clar că societatea va avea mai multă încredere în noi. Și avem nevoie de multă încredere din partea societății", a afirmat Augustin Lazăr cu prilejul Zilei Justiției, eveniment organizat duminică de Consiliul Superior al Magistraturii, transmite Agerpres.

Procurorul general a ţinut să sublinieze că trendul este de creștere a încrederii în instituțiile justiției.

"Trendul este pozitiv, dacă urmărim sondajele de opinie, trendul este de creștere a încrederii în instituțiile justiției, iar unele dintre ele, într-adevăr, sunt mai avansate în această încredere", a precizat Augustin Lazăr.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-03

In legatura cu acest articol...

Klaus Iohannis, de Ziua Justiţiei: Integritatea și cinstea, așteptate în continuare de la politicieni
Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
03 Iul 2016

INTREBAREA NR1->>>>>DLE PROCUROR GENERAL...DACA IN 1989 "TERORISTII" TRAGEAU DIN TOATE POZITIILE...SI DUPA CE AU ASASINAT PESTE 1000DE OAMENI NU EXISTA NICIUN VINOVAT....NU CUMVA TERORISTII SUNT IN CONTINUARE PE POZITII?.......INTREBAREA NR2>>>>>DACA PROCURORII MILITARI IN 25DE ANI NU AU VRUT SA-I PEDEPSEASCA INSEAMNA CA ROMANIA E UN STAT CARE SUSTINE TERORISMUL CA SI POLITICA DE STAT?...CE ZICETI DE INFRACTIUNEA "CRIME IMPOTRIVA UMANITATII"...SE PRESCRIE?...DAR PENTRU COMPLICII TERORISTILOR DIN JUSTITIA MILITARA?....CE AR FI SA INTREBAM LA HAGA CUM E CU TERORISMUL DE STAT...DACA SE PEDEPSESTE....EU ZIC CA DA....DAR MERITA O INCERCARE
CROCODILUL FLAMAND
03 Iul 2016

SI INCA O INTREBARE AJUTATOARE......ROMANIA ESTE IMPLICATA IN CONTRBANDA CU MATERIALE RADIOACTIVE PENTRU ARME DE DISTRUGERE IN MASA?........DACA DA......SERVICIILE ROMANESTI DE LA CINE AU PRIMIT ORDIN SA FACA TRAFIC CU ARME DE DISTRUGERE IN MASA?.....CINE RASPUNDE IN CAZUL IN CARE ROMANIA VA TREBUI SA DEA SOCOTEALA PENTRU ASA CEVA.........SA AVETI O ZI BUNA....(VEDETI CA DEJA SE CUNOSC NUMELE TRAFICANTILOR...SE PLIMBA TOATA ZIUA PRINTRE PARLAMENTARI)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz