2020-08-15 22:44

Autobuzele turcești luate de Firea, noile bombe ecologice pe roți din București

 |  16:42
Autobuzele turcești luate de Firea, noile bombe ecologice pe roți din București

Începând de anul trecut pe străzile Bucureștiului au început să circule noile autobuze achiziționate din Turcia de către Primăria Capitalei condusă de către Gabriela Firea. Numai că, la scurt timp după ce au început să circule pe strazle Bucureștiului au apărut și primele probleme cu noile autobuze Otokar Europe aduse din Turcia.

Mai mulți bucureșteni ne-au trimis la redacție câteva filmulețe cu noile autobuze unde se vede foarte clar că acestea poluează la greu, scoțând pe țevile de eșapament un fum gros și greu de respirat. Practic, orice șofer care are ghinionul se se afle în trafic în spatele unuia dintre noile autobuze observă cam cum se lasă ceața în fața sa din cauza noxelor degajate de noile mijloace transport în comun achiziționate din Turcia (vezi filmul atasat).

“Este incredibil ce fum scoate un asemenea autobuz despre care se spune că este nou. Practic poluează așa de mult încât ai senzația că este un cazan pe roți în care topești smoală. Oare cei de la Garda Națională de Mediu ce spun despre noxele degajate în Capitală de autobuzele turcești?”, a precizat foarte revoltat unul dintre bucureștenii care ne-a trimis un film cu autobuzul poluant.

Trebuie subliniat faptul că Primăria București a încheiat anul trecut un contract pentru achiziționarea a 400 de autobuze pentru transportul în comun de la firma turcească Otokar. Valoarea contractului este de 100 milioane de euro, plus TVA, ceea ce înseamnă că valoarea medie a unui autobuz este de 250.000 de euro.

De asemenea, în contract se menționează că vor fi achiztionate autobuze de 12 metri, adică clasice, și de 18 metri cu burduf. Dar faptul că un autobuz achiziționat din Turcia  costă circa 250.000 de euro a generat o mulțime de controverse, prețul fiind considerat unul foarte mare față de ce oferte existau și există pe această piață auto. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-06

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

ANONIMUS
05 Iun 2019

Capitala este si asa foarte poluata. Ce comision a luat Firea din aceasta tranzactie. Si poluarea mediului cu buna stiinta este un caz penal.
MAFIA NOASTRA
06 Iun 2019

CU BANI DATI PE AUTOBUZE AFACERI TURCESTI , MAI BINE FACEA O HALA IN CARE MONTA AUTOBUZE SI DADEA DE MUNCA LA 1 000 MUNCITORI . DE STIA DE AFACERILE TARANTULA DE CUMETRIE
FIRCOIU ADRIAN
13 Feb 2020

Ceaa mai aproape fabrica de autobuze este la ciorogirla ,Autobuzul București ,cea mai departe este la Brașov Roman
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz