2020-08-09 21:11

Autostrada Sebeș-Turda se relansează

 |  16:01
Autostrada Sebeș-Turda se relansează

Ministrul Transporturilor, Dan M. Costescu a semnat marți Ordinul de ministru pentru menținerea construcțiilor, act care stă la baza emiterii autorizației de construire pe Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda.

După emiterea autorizației de construire, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), va transmite antreprenorului Ordinul de Începere a lucrărilor. Evoluția acestui proiect este încă un rezultat al aplicării Ordonanței de urgență nr. 7/2016, promovată de Ministerul Transporturilor și aprobată de Guvern în luna martie a acestui an. Ordonanța prevede o serie de măsuri pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură transeuropeană de transport.

Lotul 3 al Autostrăzii Sebeș – Turda are o lungime de 12,5 km, iar traseul său străbate raza municipiului Aiud. Proiectul prevede realizarea a două noduri rutiere, care vor lega autostrada de DN1: Nodul Aiud (km 44+730) și Nodul Unirea (km 53+215). În plus, pe acest lot vor fi realizate 20 de poduri, dintre care două, cu lungimi de 713 m și respectiv 702 m, peste râul Mureș. Vor mai fi realizate și două spații de servicii, conform documentației tehnice.

Realizarea lucrărilor aferente Lotului 3 al Autostrăzii Sebeș-Turda are, pe lângă importanța macroeconomică și un impact social benefic asupra calității vieții și a condițiilor sociale pentru comunitățile locale prin crearea a peste 270 de locuri de muncă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz