2019-10-15 04:28

AVALANȘĂ în Masivul Parâng; un turist a murit

 |  14:07
AVALANȘĂ în Masivul Parâng; un turist a murit

Un turist a fost gasit de salvamontisti fara semne vitale, vineri, după ce în Masivul Parâng s-a produs o avalanșă în zona Vârfului Cârja (2.405 m).

Trei salvamontiști și doi jandarmi montani au plecat spre zona în care a avut loc avalanșa, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Raed Arafat a declarat la Antena 3 ca turistul a fost localizat de salvamontisti si ca, din pacate, este mort.

"Din informaţiile noastre, persoana ar fi fost fost recuperată, dar, din păcate, nu prezintă semne vitale şi nu se mai poate face nimic. Aceasta este informaţia, dar urmează să fie confirmată în 30-45 de minute", a declarat Arafat.

El a mai spus că în zonă nu este posibilă intervenţia cu elicopterul SMURD din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile - viscol şi ceaţă densă.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda, a afirmat că este vorba despre trei turişti din Bucureşti care au mers în drumeţie în acea zonă deşi fuseseră avertizaţi de salvamontişti că există risc de avalanşă. Doi dintre ei au fost surprinşi de avalanşă, unul reuşind să se elibereze de sub zăpadă, în timp ce celălalt este dat dispărut, a spus reprezentantul ISU.

“Este vorba de un bărbat dispărut, care făcea parte dintr-un grup de trei persoane care a pornit vineri dimineaţă într-un traseu în Masivul Parâng, zona Vârfului Cârja. Bărbaţii se aflau în drumeţie, deşi au fost anunţaţi de salvamontişti că nu este o vreme potrivită pentru plimbări pe munte. În cel mai scurt timp de la anunţul pe 112, s-a format o echipă de prim răspuns, alcătuită din trei salvamontişti şi doi jandarmi montani care au pornit spre locul producerii avalanşei”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray