2019-10-21 12:59

AVERTIZARE ANM: Cod portocaliu de ninsori în mai multe județe

 |  16:52
AVERTIZARE ANM: Cod portocaliu de ninsori în mai multe județe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis joi avertizări nowcasting Cod portocaliu și cod Galben pentru mai multe zone din țară. În următoarele ore, se vor înregistra ninsori puternice și intensificări ale vântului, viscolind și troienind zăpada.

Potrivit meteorologilor, până la ora 17:00, în zonele de munte din judeţele Prahova, Argeș și Dâmbovița, îndeosebi la peste 2.000 de metri, vântul va sufla cu rafale de 100 - 110 km/h spulberând puternic zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

De asemenea, începând de joi, de la ora 14, ANM a emis cod Galben de ninsori, valabil până vineri, 25 ianuarie. 

În zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații abundente, astfel încât în intervalul menționat se vor acumula cantități în general de 25…50 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare mai ales la altitudini de peste 1500 m, unde și vântul va avea intensificări cu rafale de 60…80 km/h, viscolind și troienind zăpada.La altitudini mai joase, precipitațiile vor fi în special sub formă de ploaie și lapoviță, favorizând topirea stratului de zăpadă.

În județele Bacău, Neamț, Iași, Suceava, Botoșani și în zona Carpaților Orientalivor fi perioade în care va ninge, local însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă consistent.În județele Vaslui și Vrancea vor fi precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului.Local și temporar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 40...55 km/h și peste 70 km/h la munte, viscolind și spulberând zăpada.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray