2019-10-14 08:55

Avertizare ANM: jumătate de ţară se confruntă cu NINSORI și VISCOL

 |  14:27
Avertizare ANM: jumătate de ţară se confruntă cu NINSORI și VISCOL

Meteorologii au emis în urmă cu scurt timp noi avertizări. Specialiştii ANM spun că începând cu această noapte, aproape jumătate din ţară se va confrunta cu ploi, ninsori şi viscol . În acest sens, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis şi un cod galben ce vizează Carpaţii Meridionali şi Orientali, dar şi vestul Moldovei. În zonele vizate, specialiştii anunţă ninsori abundente şi viscol puternic.

"În intervalul menționat vor fi precipitații în majoritatea regiunilor. În Oltenia, Muntenia, sudul și centrul Moldovei va ploua și se vor cumula cantități de apă de15...20 l/mp și pe arii restrânse 25…30 l/mp. În Transilvania și Maramureș, precum și la munte, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Izolat se va semnala polei. În nord-estul Moldovei vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în restul Moldovei, Dobrogea și Bărăgan, cu viteze de 50…55 km/h, iar la munte, mai ales pe creste, precum și pe litoral, vor fi rafale de 60…70 km/h.", se arată în informarea meteorologică ce intră în vigoare în această seară la ora 21 şi expiră mâine, 2 decembrie, ora 18

În ce priveşte codul galben de ninsori şi viscol, el intră în vigoare în această noapte, la ora 1 şi expiră mâine, 2 decembrie, ora 13.

"În cea mai mare parte a Carpaților Meridionali și Orientali, precum și în vestul Moldovei vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar vântul va avea intensificări temporare, viscolind și spulberând zăpada, mai ales în zona înaltă de munte.", avertizează specialiştii ANM.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray