2020-08-06 04:55

Avertizare MAE: Curse aeriene anulate, TAIFUN de proporții

 |  14:20
Avertizare MAE: Curse aeriene anulate, TAIFUN de proporții

Ministerul de Externe avertizează românii care se află sau vor să călătorească în Coreea, că Taifunul Lingling va trece peste nord-estul Peninsulei Coreene începând cu ziua de 7 septembrie și va provoca daune din cauza ploilor abundente și a vântului care va atinge o viteză de până la 140 km/h, conform Mediafax.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Coreea, că autoritățile sud-coreene au estimat că Taifunul Lingling va trece peste nord-estul Peninsulei Coreene începând cu ziua de 7 septembrie 2019 și va provoca daune serioase din cauza ploilor abundente și a intensificărilor de vânt, la rafale, care va atinge o viteză de până la 140 km/h.

Se recomandă să se manifeste atenție sporită în zonele afectate, să fie respectate sfaturile autorităților locale și să se urmărească îndeaproape informațiile distribuite de autoritățile sud-coreene competente”, a transmis MAE, într-un comunicat de presă.

Instituția precizează că un număr ridicat de curse aeriene au fost anulate sau au întârzieri foarte mari, fiind necesară consultarea în permanență a informațiilor de zbor oferite de companiile aeriene sau aeroporturile din Republica Coreea.

„Aceste evenimente meteo extreme au loc, de regulă, în perioada iunie - noiembrie. Este necesară monitorizarea evoluției fenomenelor generate de taifun și aplicarea instrucțiunilor autorităților locale. Prin apelarea în Republica Coreea a numărului de telefon “131”, se pot obține în limba engleză prognoze meteo exacte.Pentru cele mai recente prognoze, se recomandă monitorizarea reportajelor mass-media locale și a site-ului Serviciului Meteorologic Coreean”, se mai arată în comunicatul de presă.

Românii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Seoul: 0082.2.797.4924, 0082.2.790.3718 şi 0082.2.797.6438, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Totodată, românii care se confruntă cu urgențe au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Coreea : 0082.10.8939.4924.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz