2020-07-09 05:57

Avocatul Crenguţa Leaua, numit vicepreşedinte al Curţii Internaţionale de Arbitraj de la Paris

 |  11:41
Avocatul Crenguţa Leaua, numit vicepreşedinte al Curţii Internaţionale de Arbitraj de la Paris

Avocatul Crenguţa Leaua a fost numit vicepreşedinte al Curţii Internaţionale de Arbitraj, de la Paris, urmând să preia funcţia la 1 iulie. Aceasta a afirmat că este pentru prima dată când în lista vicepreşedinţilor Curţii Internaţionale de Arbitraj ICC Paris se regăseşte un jurist dintr-o ţară din Europa de Est, alta decât Rusia.

Curtea este condusă de un preşedinte, secondat de 17 vicepreşedinţi, acoperind teritorial toate continentele.

"Este pentru prima dată când în lista vicepreşedinţilor Curţii Internaţionale de Arbitraj ICC Paris se regăseşte un jurist dintr-o ţară din Europa de Est, alta decât Rusia. Această numire vine după încheierea unui mandat de trei ani ca membru al Curţii, perioadă în care m-am străduit să am o implicare concretă şi semnificativă în activitatea acestei instituţii arbitrale", a precizat Crenguţa Leaua, într-un comunicat de presă.

Curtea Internaţională de Arbitraj ICC Paris este cea mai importantă instituţie arbitrală la nivel global. Are sediul la Paris şi birouri teritoriale în New York şi Singapore, dar permite organizarea de proceduri pe teritoriul oricărui stat.

Crenguţa Leaua este conferenţiar universitar titular la Academia de Studii Economice Bucureşti şi cadru didactic asociat în cadrul programului de masterat în Arbitraj Comercial organizat de Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti. Este arbitru cu experienţă în peste 100 de cazuri.

Totodată, Crenguţa Leaua este listată ca arbitru la Centrul de Arbitraj şi Mediere al Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (Geneva). Este membră a International Council for Commercial Arbitration (Haga), a Chartered Institute of Arbitrators CIArb, a London Court of International Commercial Arbitration LCIA şi a Swiss Arbitration Association ASA. Este avocat în cadrul "Leaua & Asociaţii", fiind specializată în domeniul arbitrajului comercial internaţional. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz