2020-06-02 15:54

Avocatul Poporului, anchetă privind cazul de sclavie din județul Argeș

 |  16:42
Avocatul Poporului, anchetă privind cazul de sclavie din județul Argeș

Avocatul Poporului a anunţat joi, într-un comunicat de presă, că s-a sesizat din oficiu cu privire la cazul de sclavie din satul Gămăcești, județul Argeș.

"Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor", se arată în comunicatul citat.

Procurorii au efectuat percheziții în comuna Berevoești, la 40 de persoane suspectate că ar fi recrutat sau răpit oameni săraci sau copii cu dizabilități, pe care i-ar fi exploatat.

"DIICOT a început urmărirea penală față de 40 de persoane, iar în total 90 de oameni sunt vizați în acest dosar.  Aceste persoane sunt acuzate că, începând cu anul 2008 și până în prezent, ar fi constituit mai multe grupuri infracționale organizate structurate pe baza relațiilor de familie, care ar fi recrutat aproximativ 40 de persoane minore și majore prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea le-ar fi exploatat, supunându-le la executarea de munci și îndeplinirea de servicii în mod forțat", se arată în comunicatul DIICOT.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine