2020-07-09 15:32

Avocatul Poporului, anchetă privind incidentele de la Penitenciarul Iași

 |  14:07
Avocatul Poporului, anchetă privind incidentele de la Penitenciarul Iași

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă cu privire la recentele incidente de la Penitenciarul Iași, după ce mai mulți deținuți au incendiat o celulă și au urcat pe acoperiș pentru a protesta.

Sursa citată a precizat, într-un comunicat de presă, că ancheta este realizată de către reprezentanții Domeniului pentru prevenirea torturii — Centrul Zonal Bacău și ai Biroului Teritorial Iași al Avocatului Poporului.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, face un apel la deținuții aflați în Penitenciarul Iași să înceteze protestele și să poarte un dialog legal cu reprezentanții autorităților.

"Marți, 12 iulie 2016, în jurul orei 09,00, parte din deținuții aflați la curtea de plimbare au reluat protestele din seara zilei precedente, exprimându-și verbal nemulțumiri legate de condițiile de detenție și conducerea unității. Ulterior, a fost incendiată o cameră de detenție, iar angajații au intervenit imediat pentru evacuarea deținuților cazați la camera respectivă, fără a fi necesară evacuarea întregii secții", se arată într-un comunicat al Penitenciarului Iași.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz