2020-04-05 10:05

Avocatul Poporului, Renate Weber, s-a autosesizat în cazul SORINEI PINTEA: "Demnitatea persoanelor trebuie respectată"

 |  23:21
Avocatul Poporului, Renate Weber, s-a autosesizat în cazul SORINEI PINTEA: "Demnitatea persoanelor trebuie respectată"

Avocatul Poporului, Renate Weber (foto), a declarat că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în cazul Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, după ce a fost transferată marți seara în cătușe de la Arestul Central la Policlinica MAI si bruscata de politista care o escorta.

Sorina Pintea a fost dusă în cătușe și împinsă de un ofiţer de poliţie în momentul în care a coborât din maşină şi a intrat în policlinică.

"Ne-am adresat directorului Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti cu unele întrebări, ca să înţelegem următorele lucruri. Vrem să ştim în ce măsură Arestul este pregătit să răspundă cerinţelor speciale pe care o astfel de persoană le are. Privarea de libertate nu trebuie să echivaleze cu agravarea unei boli sau o condamnare de moarte. Am cerut explicații despre procedura cu privire la transportarea unei persoane deţinute către un spital. De ce se fac astfel de scăpari către presă. Am cerut informaţii despre proceduri, protocale pentru a respecta dreptul pacientului la confidenţialitate.

Noi fiind o instituţie în primul rând de mediere, acţiunile pe care le putem face sunt în primul rând de recomandare de schimbare a unor legi sau regulamente şi recomandări privind respectarea legilor. Procedurile trebuie aplicate în aşa fel încât demnitatea persoanelor aflate în această situaţie să fie respectată. Statul este obligat să asigure măsuri de detenţie care să nu îi afecteze starea de sănătate", a spus Renate Weber la Antena 3.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-04Parerea ta...

CETATEAN
05 Mar 2020

Gradinareasa cind lua bani , nu zici nimic de colega . Ce sanatate conducea , cind era contabila la lemne ? Fisu vindea si condamnat pentru droguri . O viata lucratoare cu gura la cenaclu Flacara si partid
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine