2020-06-01 09:13

Avocatul Poporului s-a AUTOSESIZAT după scandalul fetiței dată spre adopție în SUA

 |  14:38
Avocatul Poporului s-a AUTOSESIZAT după scandalul fetiței dată spre adopție în SUA

Avocatul Poporului anunță că s-a sesizat din oficiu și a dispus o anchetă în cazul fetiței luată cu mascații din casa în care a crescut, după ce a fost adoptată de o familie care locuiește în SUA. Sesizarea vizează posibila încălcare a dreptului la viață și integritate și protecția copiilor, relatează Mediafax.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a demarat o anchetă urgentă în cazul fetiței luată cu mascații din casa în care a crescut, după ce a fost adoptată de o familie din Statele Unite ale Americii. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României, privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor. Ancheta va fi efectuată de către specialiști din cadrul Domeniului pentru prevenirea torturii și Avocatului Copilului”, informează Avocatul Poporului, printr-un comunicat.

Fetița a fost luată cu mascaţii vineri din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce copila a fost înfiată de o familie din America. Momentul în care mascații au intrat în casă și au luat fetița a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii și strigă „mami, nu vreau să plec!". Și vecinii au fost revoltați de această situație.

Imediat după ce fetița a fost luată din casă a apărut un val de nemulțumiri, oamenii fiind supărați de faptul că fetița a fost luată împotriva voinței ei.

Autoritatea pentru Protecția Drepturilor Copilului a precizat că persoana de la care a fost preluată fetița din Mehedinți nu mai avea calitatea de asistent maternal, fiindu-i retras atestatul, astfel că fata era reținută ilegal.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-22Parerea ta...

ANONIMUS
23 Iun 2019

Problema este cum de asistentul maternal a primit atatia ani atestatul de a crste si educa alti copii si mai apoi nu mai era buna. Retragerea atestatului a fost gandita pentru a favoriza aceasta adoptie. Fiind o femeie simpla, prin hachite avocatesti si alte mijloace corupte asemnat declaratii ca mai apoi sa renunte a mai creste acest copil.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine