2020-07-11 12:13

Bacalaureat: 124 de candidaţi eliminaţi la română. Vezi ce perle au produs tinerii

 |  17:43
Bacalaureat: 124 de candidaţi eliminaţi la română. Vezi ce perle au produs tinerii

Peste 55.000 de elevi au susţinut luni prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, sesiunea a doua - Limba şi literatura română. Nici această sesiune nu a fost lipsită de scandaluri, o elevă din Constanţa care a fost prinsă copiind susţinând că a dat mită şi nu are cum să pice examenul. În total, la nivel naţional, 124 de candidaţi au fost daţi afară din examen, pentru că aveau asupra lor materiale ajutătoare, lucru interzis de metodologie.

Bacalaureatul va continua astăzi cu proba obligatorie a profilului, iar vineri cu cea la alegere a profilului şi specializării. Afişarea rezultatelor se va face pe 2 septembrie, până la ora 12.00, urmând ca, în aceeaşi zi, să fie depuse contestaţiile, în intervalul orar 12.00-16.00. Soluţionarea contestaţiilor este programată între 3 şi 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 5 septembrie.

Cum era de aşteptat, răspunsurile la cerinţele probei de Limba şi literatura română au produs un nou set de perle. Vă prezentăm câteva din răspunsurile elevilor de la filiera tehnologică.

Subiectul I

• Verbele la imperfect au rolul de a-şi aduce aminte naratorul care povesteşte la trecut

Subiectul al II-lea

 

• În opinia mea importanţa comunicării pentru succesul muncii în echipă este mereu necesar, deoarece fără comunicare totul ar fi un haos.

Exemplu: Într-o bibliotecă atunci când o cumperi există comunicare.

•Importanţa comunicării în echipă este foarte importantă deoarece mai mulţi oameni lucrează la acelaşi proect şi trebuie să comunice să nu apară accidentări, defecţiuni la proectul pe care îl fac împreună.

Subiectul al III-lea

 

• Relaţiile temporale şi spaţiale se petrec acasă la Ştefan Tipătescu, în curte şi în sala pentru votare.

• Balamucul în această comedie începe odată cu o scrisoare care se spune că era una de dragoste din partea lui Ştefan pentru Zoe.

• Această comedie este una foarte comică dar şi una foarte tragică a pierderii scrisorii.

• Zoe şi Ştefan nu fac bine ceea ce face deoarece poate Zaharia o iubeşte pe Zoe şi nu se ştie ce se poate întâmpla cu el. Ştefan e un om care vrea să spargă casele oamenilor.

• În romanul O scrisoare pierdută mai apare şi poliţistul turmentat ce nu înţelege nimic ce i se spune, despre aşezarea steagurilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-08-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz