2020-08-12 01:42

Bacău. 160 locatari evacuaţi din cauza pericolului de explozie la o sondă de extracţie a gazelor

 |  07:26
Bacău. 160 locatari evacuaţi din cauza pericolului de explozie la o sondă de extracţie a gazelor

Aproximativ 160 de locatari din patru blocuri din Moineşti, judeţul Bacău, au fost marţi evacuaţi din locuinţe, din cauza pericolului de explozii la o sondă de extracţie a gazelor. În urma unor măsurători a fost descoperită o concentraţie "destul de mare" de gaze.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău au precizat că cele 160 de persoane au fost de acord să fie evacuate, pentru ca societatea care deţine sonda să poată efectua lucrări pentru evacuarea controlată a gazelor.

Astfel, 33 de persoane din cele evacuate au fost cazate la un hotel din Bacău, la dispoziţia acestora fiind puse trei microbuze cu care să facă naveta până la Moineşti. Restul locatarilor au mers la rude pentru cel puţin 48 de ore, perioadă cât se estimează că vor dura lucrările.

"Sonda, închisă de 28 de ani, aflată la o distanţă de aproximativ 50 de metri de blocurile de locuinţe care au fost evacuate, este monitorizată de două luni, constatându-se, în urma măsurătorilor, că există o concentraţie destul de mare de gaze. În aceste condiţii, există pericolul migraţiei gazelor prin scoarţă spre blocuri, solul fiind foarte poros. De aceea, operatorul economic care deţine sonda a decis să monteze un coş de captare pentru evacuarea controlată a gazelor şi astfel acestea să nu se mai infiltreze prin sol", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Zona este izolată în prezent, la faţa locului fiind mobilizaţi zeci de poliţişti şi jandarmi. De asemenea, echipaje de pompieri asigură măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz