2019-11-19 07:49

Bani de la Guvern pentru orfani după cutremurul din Italia

 |  18:23
Bani de la Guvern pentru orfani după cutremurul din Italia

Copiii rămași orfani în urma decesului părinților în cutremurul din Italia vor beneficia de un ajutor guvernamental în sumă de 6.000 de euro, potrivit unei hotărâri aprobate luni în ședința extraordinară a Executivului.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, pentru copiii rămași orfani în urma decesului părinților în cutremurul din Italia se va acorda un ajutor cu caracter de urgență. "În sumă de 6.000 euro pentru copiii rămași orfani în urma decesului părinților. Se acordă rudelor până la gradul 4 sau altor persoane cetățeni români la care se dispune măsura de protecție specială a copilului/ copiilor pentru creștere și îngrijire", precizează Guvernul.

Un ajutor în sumă de 1.000 euro va fi dat pentru fiecare persoană decedată din familie și va fi acordată membrului supraviețuitor al familiei sau rudei până la gradul 2.

HG-ul aprobat luni prevede și "acoperirea cheltuielilor de spitalizare și recuperare pentru cei care nu sunt incluși în sistemul de asigurări și ale căror cheltuieli nu sunt acoperite de statul italian".

Guvernul a aprobat, de asemenea, un ajutor "în sumă de 10.000 euro pentru familiile sau persoanele singure ale căror locuințe au fost distruse în proporție de peste 50% și își mențin reședința în Italia, iar cuantumul cumulat al formelor de sprijin primite din partea statului român și italian nu depășește valoarea estimată a locuinței".

"De acest sprijin vor beneficia și persoanele care decid să se întoarcă în România", informează Guvernul.

Un alt ajutor decis în ședința de Guvern vizează acordarea unei sume de "3.000 euro pentru familiile sau persoanele singure care nu au locuință proprie, dar care nu mai au unde sta prin distrugerea imobilului unde locuiau, indiferent dacă rămân în Italia sau se întorc în România".

HG mai prevede un sprijin financiar "în sumă de 1.000 euro pentru o rudă până la gradul 2 care se deplasează în Italia pentru sprijinirea membrilor supraviețuitori ai familiilor afectate". De asemenea, actul normativ prevede și un ajutor "în sumă de 3.000 euro pentru persoanele adulte apte de muncă care se întorc în România, în vederea sprijinirii acestora pentru reintegrare". "Ajutorul va fi acordat în tranșe, pe o perioadă de șase luni", se precizează în comunicat.

Guvernul anunță că aceste ajutoare de urgență se acordă la cerere.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-29Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Guvernul promite bani pentru dublarea alocaţiilor copiilor Premierul Victor Ponta pare că a intrat deja în campanie electorală. De data aceasta ţinta sa a fost o categorie care uneori este marginalizată de guvernanţi: copiii. Adică 3 milioane şi jumătate de români. El a promis că va scoate bani din buget în acest an şi în anul viitor pentru ca alocaţiile copiilor să fie dublate
20 Mai 2015 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray