2020-02-23 10:39

Bacău. Bărbatul internat în stare gravă cu botulism s-a intoxicat de la friptură de pui

 |  08:54
Bacău. Bărbatul internat în stare gravă cu botulism s-a intoxicat de la friptură de pui

Bărbatul în vârstă de 66 de ani, internat în stare gravă la Spitalul Judeţean Bacău cu botulism, s-a intoxicat de la friptură de pui conservată în ulei, în găleţi din plastic.

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bacău a constatat, în urma anchetei desfăşurate în cazul bărbatului diagnosticat cu botulism, că toxina a fost contractată din carnea de pui consumată de bărbat în propria gospodărie.

Reprezentanţii DSVSA Bacău au mai preiczat că pulpele de pui din care a mâncat bărbatul erau prăjite şi conservate necorespunzător cu ulei, în găleţi din plastic acoperite cu capac.

"Examenul de laborator făcut la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală pe probele prelevate din carnea de pasăre preparată în gospodărie a indicat prezenţa toxinei botulinice în acele pulpe de pui din care bărbatul susţine că a mâncat. În ceea ce priveşte acele conserve din carne de porc din care, de asemenea, bărbatul susţine că a consumat, rezultatul a fost unul negativ pe toxina botulinică, însă procedura prevede ca probele în astfel de situaţii să mai fie ţinute sub observaţie”, a precizat directorul DSVSA Bacău, Carmen Bodea pentru Mediafax.

Şi Direcţia de Sănătate Publică Bacău a declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz , fiind prelevate inclusiv probe de sânge de la bolnav şi trimise la Institutul Cantacuzino Bucureşti pentru analize de laborator în vederea stabilirii diagnosticului de botulism şi din punct de vedere paraclinic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine