2020-02-23 09:21

Beach Race XCO. Concurs internaţional de ciclism pe plaja din Corbu

 |  21:01
Beach Race XCO. Concurs internaţional de ciclism pe plaja din Corbu

Beach Race XCO, concursul de ciclism MTB din calendarul internaţional al Uniunii Cicliste Internaţionale organizat în România şi singura competiţie de acest gen din Europa care se desfăşoară pe nisip, va avea loc în data de 25 aprilie a.c. pe plaja din Corbu, judeţul Constanţa.

Cicliştii profesionişti, care vor participa la Beach Race XCO, vor acumula puncte UCI pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016. Datorită uniciţii lui, evenimentul va reprezenta un mijloc inedit de promovare a litoralului românesc la nivel internaţional.

Traseul pe care îl vor parcurge cicliştii are o lungime de 4,1 km, cu o diferenţă de nivel de 50 de metri, jumătate fiind pe plajă şi jumătate pe coasta de acces pe faleză. Beach Race XCO se adresează atât cicliştilor profesionişti, cât şi cicliştilor amatori, iar premii vor fi acordate pentru ambele categorii. Profesioniştii vor fi premiaţi conform standardelor UCI, iar pentru amatorii, organizatorii au pregătit premii pentru şase categorii, în funcţie de vârstă şi sex. De asemenea, sponsorii vor acorda şi premii speciale (fair-play, pentru persoane cu dizabilităţi, cel mai tânăr concurent, cel mai în vârstă concurent şi o tombolă dedicată tuturor concurenţilor).

Beach Race XCO este organizat de Asociaţia Sportivă SanaSport şi Sport Bilt, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Constanţa, Bellotto SportWare, Federaţia Română de Ciclism, Uniunea Ciclistă Internaţională, Jandarmeria Română Constanţa şi Let’s do it Romania.

“După succesul extraordinar pe care l-am avut anul trecut cu Doltcini XCO Muncitoresc, evenimentul din acest an rămâne singura competiţie de acest gen din Europa care se desfăşoară pe plajă şi dorim să facem o tradiţie din asta pe litoralul românesc. Anul trecut s-a desfăşurat pe Plaja Modern din Constanţa, pentru acest an am ales plaja Corbu, o plajă sălbatică, cu peisaje senzaţionale, iar la anul, cine ştie... Este, fără doar şi poate, şi o modalitate de promovare a litoralului românesc, dar şi o competiţie foarte serioasă, acreditată de Uniunea Ciclistă Internaţională, în urma căreia sportivii vor primi puncte importante pentru Olimpiada de la Rio”, declară Sabin Ioan Andoniu, organizatorul Beach Race XCO.

Înscriere şi categorii

Înscrierile online, care se pot face pe website-ul oficial , au început în data de 16 februarie şi se vor încheia în data de 23 aprilie. Concurenţii se vor putea înscrie şi la faţa locului până la ora 08.30. Numărul de locuri disponibile este de 400 pentru toate categoriile (feminin şi masculin). Concurenţii înscrişi vor fi clasificaţi potrivit categoriilor premiate. Pentru alcătuirea unei categorii este nevoie de minim 6 concurenţi înscrişi.

Concurenţii amatori minori 14-18 ani vor fi înscrişi numai cu acordul scris al părinţilor sau al tutorelui legal. Minorii vor fi însoţiţi la înscriere sau la ridicarea pachetului de înscriere de una dintre aceste persoane care va prezenta un act de identitate valabil şi va semna în acest sens un Acord de participare. Taxa de înscriere variază: 65 de lei pentru cei care se înscriu până pe 15 martie, 75 de lei pentru cei care se înscriu între 16 şi 31 martie, 85 de lei pentru înscriere în perioada 1-22 aprilie şi 100 de lei pentru cei care fac acest lucru în ziua competiţiei. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-18Parerea ta...

MATEI
24 Feb 2015

Sa faci publicitate unui loc salbatic este ceva malefic. O sa stie toti de locul respective, o sa se supra ultra aglomereze si peste cativa ani o sa vedem mizerii gen "salvati corbu"
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine