2019-12-15 17:09

Bebeluş, la terapie intensivă după ce a căzut de pe masă la naştere. Nou-născutul s-a lovit la cap şi la mână

 |  07:57
Bebeluş, la terapie intensivă după ce a căzut de pe masă la naştere. Nou-născutul s-a lovit la cap şi la mână

O femeie din Zărneşti a depus o plângere la Poliţie, după ce a născut, la spitalul din localitate, fără să fie asistată, iar bebeluşul său a căzut pe ciment şi s-a lovit la cap şi la o mână. Nou-născutul este internat în prezent la Secţia de Terapie Intensivă a Maternităţii Braşov.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar şef Liviu Naghi, a precizat, că femeia a depus plângerea la Poliţia Zărneşti, în data de 14 martie, reclamând că personalul medical de la Spitalul Orăşenesc Zărneşti nu a asistat-o la naştere, iar nou-născutul ei s-a rănit după ce a căzut pe ciment, de pe masa de naştere.

„A fost depusă o plângere la Poliţia din Zărneşti şi a fost înregistrat un dosar la Parchetul Judecătoriei Zărneşti pentru neglijenţă în serviciu. A fost deschisă o anchetă, împreună cu Colegiul Medicilor, pentru a se stabili cine se face vinovat în acest caz. Urmează să primim şi raportul medico-legal al bebeluşului, care se află internat la Maternitatea Braşov“, a precizat Liviu Naghi pentru Mediafax.

Femeia a intrat în travaliu, săptămâna trecută, şi a chemat o ambulanţă, ea solicitând să fie dusă la Spitalul din Zărneşti, unde a chemat-o pe doctoriţa care i-a supravegheat sarcina.

După ce a ajuns la spital, femeia a fost urcată pe o masă şi după doar un minut a născut, fără ca asistentele care erau lângă ea să îi acorde asistenţa medicală necesară. Astfel, bebeluşul a căzut de pe masă pe ciment.

Femeia a precizat în plângerea depusă la Poliţie că, în momentul în care a născut, în încăperea unde se afla erau două cadre medicale, una dintre ele fiind cu spatele la ea şi cealaltă lângă un geam.

Angajatele spitalului susţin însă că este imposibil că bebeluşul să fi căzut de la înălţime.

"Se aşează o masă, aici, în faţă, după ce se aşează gravida, aici se aşează câmpuri sterile şi n-ai cum să... că în cădere... a căzut pe această masă şi i-o fi scăpat picioarele pe jos... Nu stiu, că n-am fost aici", a declarat Xenia Pucheanu, directorul medical al Spitalului Orăşenesc Zărneşti.

Bebeluşul s-a lovit puternic la cap şi la o mână, fiind transportat de urgenţă la Maternitatea Braşov, unde a fost internat la Secţia de Terapie Intensivă.

"Este lovit la o mânuţă, la faţă, nu aveai unde să pui mâna de vânăt ce era şi buza de sus nu se atingea cu buza de jos, că e ca o prună de umflat. La piept nu pot să-l pun", a declarat Ionela Dobrin pentru stirileprotv.ro. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray