2020-05-29 04:32

 |  10:01

Bianca Andreea Badea - eleva de 12 ani, triplă campioană mondială la balet


„Iubesc ceea ce fac şi fac ceea ce ador! Ador baletul!”, acesta este motto-ul Biancăi Andreea Badea, copila considerată o minune a baletului românesc.

Foloseşte trei semne ale exclamării atunci când spune că adoră să danseze, aşa încât toată lumea să fie convinsă că este o mare pasiune la mijloc şi nicidecum o joacă de copil de 12 ani. „Baletul înseamnă totul pentru mine. Înseamnă viaţa, înseamnă mâncare. Cred că nu aş putea trăi fără balet”, spune micuţa balerină, firavă ca un ghiocel, dar puternică şi hotărâtă asupra drumului sau în viaţă: „Nimic şi nimeni nu mă va putea opri vreodată să las pasiunea pentru balet!!!”.

„Am început baletul la vârsta de 3 ani şi 8 luni. Am participat la mai multe concursuri unde am câştigat nenumărate distincții, premii speciale - precum „Best Female Talent” sau „Balerina de Aur” -, burse de studii şi invitaţii la concursuri prin diferite colţul ale lumii. Îmi place să citesc, să desenez, să decorez, însă pasiunea principală rămâne baletul şi orele de studii. Îmi propun ca după fiecare oră să plec cu ceva îmbunătăţit. Îmi place să lucrez mult, intens! Sunt conştientă că pentru a mă menţine în formă am nevoie de mult antrenament. Lucrez cel puţin două oră pe zi. Zilnic încerc şi îmi mai propun ceva: să fiu mai bună şi aici mă refer la interior!”, spune micuţa balerină.

După mai multe premii caștigate la concursurile naționale, Andreea a obținut locul întâi la semifinala europenă de la Barcelona, în decembrie 2017. Dintre zeci de concurenți de la peste 90 de școli de balet din toată lumea, micuța noastră balerină a fost cea mai bună la categoria la care a participat, iar locul I i-a dat și șansa de a merge în finala de la New York. Astfel, elevă în clasa a VI-a la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” din Bucureşti, Bianca Andreea Badea este triplă campioană mondială, fiind singurul copil din România care a reprezentat țara noastră la campionatul mondial de balet “Youth America Grand Prix”, ce a avut loc în primăvară la New York.

„Pentru prima oară, România câștigă la categoria solo la New York. Mă bucur că am reușit această performanță chiar eu. Nu prea îmi găsesc cuvintele, aici totul a fost diferit. Ne-am adunat și ne-am întâlnit dansatori din toate colțurile, am avut ocazia de a cunoaște balerini celebri și mulți maeștri de balet. Mulțumesc și celor ce s-au dedicat și implicat în pregătirea mea mai ales în ultima perioadă, sunt și voi fi recunoscătoare!”, scria Bianca Andreea Badea, la acel moment.

Recent, Bianca a urcat din nou pe podium, la un concurs Internațional de Balet și Dans Contemporan desfășurat la Lecce, în Italia, și a obținut o nouă bursă de studiu.

Visul ei este însă să ajungă la Royal Ballet School din Londra, „cea mai bună şcoală din lume”, în viziunea ei. „Pentru mine, această şcoala e de valoarea Bolshoi Ballet Academy. Acolo mă văd, de anul viitor...”, spune Bianca.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine