2019-10-18 04:52

BILANȚ dureros al virusului PESTEI porcine africane: 120.000 de animale SACRIFICATE

 |  15:31
BILANȚ dureros al virusului PESTEI porcine africane: 120.000 de animale SACRIFICATE

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat miercuri că virusul pestei porcine a fost confirmat în 156 de localităţi din zece judeţe, unde s-au înregistrat 725 de focare. Aproape 120.000 de animale din gospodăriile oamenilor şi din opt ferme au fost sacrificate. Cele mai mari probleme sunt în sud-estul ţării, unde sunt afectate şapte judeţe.

Conform ANSVSA, în nord-vestul ţării pesta porcină africană afectează trei judeţe - Satu-Mare, Sălaj şi Bihor, virsul fiind confirmat în 14 localităţi, unde au fost ucişi 1.382 de porci.

În zona de sud-est a ţării, boala a fost confirmată în 142 de localităţi din judeţele Tulcea, Constanţa, Brăila, Ialomiţa, Galaţi, Călăraşi şi Ilfov. Au fost ucişi 46.286 de porci din gospodăriile populaţiei, iar în opt exploataţii comerciale de mare capacitate până miercuri au fost ucişi 70.036 de porci.

Astfel, în judeţul Satu-Mare au fost confirmate şapte focare în gospodăriile populaţiei şi zece cazuri la mistreţi, în Bihor - 28 de focare în gospodăriile populaţiei şi un caz la mistreţ, iar în Sălaj au fost confirmate trei cazuri la mistreţi.

Cel mai afectat judeţ este Tulcea, unde s-au înregistrat 514 focare de pestă porcină africană, din care 508 focare în gospodăriile populaţiei, un focar într-o exploataţie comercială de tip A, patru focare în exploataţii comerciale industriale, un focar într-un abator aparţinând unei exploatţii comerciale şi 17 cazuri la mistreţi. În judeţul Brăila au fost confirmate 29 de focare în gopodăriile populaţiei şi două în exploataţii comerciale, în Constanţa - 53 de focare în gospodăriile populaţiei, în Ialomiţa - 89 de focare în gospodăriile populaţiei şi un caz la mistreţ, în Galaţi - două focare în gospodăriile populaţiei, în Ilfov- un focar într-o anexă a unei stâne, iar în Călăraşi s-au înregistrat două focare în gospodăriile populaţiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-22Parerea ta...

CHIOMBETE
23 Aug 2018

SA VEDEM CE IDEIE MAI COACE SI SCOATE , LABORATOARELE CENTRALE BAYER DIN OCCIDENT , INPOTRIVA POPORULUI SI TARI . SA VEDEM CE MAI DISTRUGE LA NOI IN TARA , NOILE BOLI FACUTE DE EI IN LABORATOARE
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
23 Aug 2018

ce faci daca tu ai in scripte peste 100.000de porci care nici macar nu exista in realitate si vine un control de la UE ca sa verifice subventiile date pentru agricultura?..........pai organizezi un AUSCHWITZ al PORCILOR care extermina porci inexistenti....iei 10milioane de euro pentru crescut porcii...si dupa aia inca 100de milioane de euro pentru exterminat porcii....si ai rezolvat problema....ai scapat de porcii-fantome
HEHEHE....
23 Aug 2018

Bravas Cucuvea! Excelent raționamentul! A DEVENIT SPORT AL MINIȚII VICLENE INGINERIILE ASTEA FINANCIARE, DE TIP MAFIOT! Mie mi-e milă de porcii amărâților de țărani...ei pot să zboare pe lumea ailaltă, precum găinile ”lovite” de gripa aviară a altui TICĂLOS PORTOCALIU zis și FLUTUR care-a-incendiat DE VII găini, curci, etc...iar pentru asta, n-a pățit nici pe dracu, ca toți MAFIOȚII DIN POLITICĂ BĂGAȚI PÂNĂ-N GÂT ÎN PORCĂRII!
Y.Z.
23 Aug 2018

Ordinul a plecat de la DAEA . Sunt ferme mari care si-au dat cui trebuie procentul pentru operatiunea Auschwitz . si va da pesta si in oi ca si acolo sunt treburile imbarligate .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray