2019-09-18 17:25

Biologii, chimiștii și biochimiștii din sistemul sanitar PROTESTEAZĂ în fața Guvernului: "Suntem BIOLOGI, nu bio-mi-logi!"

 |  13:46
Biologii, chimiștii și biochimiștii din sistemul sanitar PROTESTEAZĂ în fața Guvernului: "Suntem BIOLOGI, nu bio-mi-logi!"

Zeci de biologi, chimişti şi biochimişti din sistemul sanitar şi învăţământul medical superior protestează sâmbătă, în faţa sediului Guvernului, împotriva Legii-cadru 153/2017 de salarizare a personalului plătit din fonduri publice şi pentru reglementarea profesiei, informează Agerpres.

Participanţii la protest poartă pancate cu texte precum: "Suntem biologi, nu bio-mi-logi"; "Noi dăm rezultate, nu vorbe deşarte”; "Biologii, biochimiştii şi chimiştii - 3,75 - coeficient de salarizare". "Suntem nemulţumiţi de Legea-cadru de salarizare. Pe lângă faptul că se aplică etapizat la noi, adică nu intrăm în grila din anul 2020, cum intră medicii şi asistenţii, şi astfel biologii, biochimiştii din sistemul sanitar, care aveau un salariu aproximativ cu medicul specialist - undeva la 3.600, un medic avea undeva la 5.000 de lei, înainte de aplicarea acestei legi - ajungem să câştigăm mai puţin decât asistenţii medicali. Foarte mulţi oameni pe care îi vedeţi aici au studii doctorale. Într-un fel suntem foarte frustraţi, pentru că s-a creat o dezbinare în laboratoare din cauza acestei diferenţe enorme de salarizare între categoriile profesionale", a declarat, pentru Agerpres, dr. biolog Relu Cocoş. El a adăugat că protestul a fost determinat de "lipsa unor reacţii" la acţiunile pe care aceste categorii de salariaţi le-au făcut în ultima lună. "Am depus un memoriu semnat de 625 de biologi, biochimişti, chimişti din sistemul sanitar public, la ora actuală avem aproape 900 de semnături, acesta a fost urmat de o grevă spontană în 20 de spitale din ţară şi am apelat la această ultimă acţiune. Am depus la Primărie, luni, o solicitare pentru protest, ne-a fost acceptată. Ne-am strâns fără sindicate, pentru că atunci când s-a discutat legea salarizării, acum un an de zile, sindicatele nu au spus nimic despre biologi, biochimişti, au vorbit doar despre medici şi de despre asistenţi şi nouă nu ni s-a dat nimic", a susţinut Cocoş. El a precizat că aşteaptă o discuţie cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-17Parerea ta...

UDREA IN COSTA RICA
17 Mar 2018

eu am multe posete de 700000de euro Birkin Crocodile ca stiu sa sug stromeleacul deci sunt si eu BIO-MILIONARA...fac analiza la sperma de mafiot direct in gura..ce nevoie mai avem de doctori si BIo-MIloGI...avem pe capitanul CIORDELES-BoRDELES de pe TITANIC...ha ha ha stupid people
VIDANJOR
18 Mar 2018

Fara suparare, dar sunteti MILOGI de Milogi, chimistilor, bichimistilor etc !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray