2020-07-15 15:08

Bisericile din Petroşani strâng semnături pentru graţierea Monicăi Iacob Ridzi

 |  14:21
Bisericile din Petroşani strâng semnături pentru graţierea Monicăi Iacob Ridzi

Enoriaşi de la bisericile din Petroşani, unde este primar Tiberiu Iacob Ridzi, strâng semnături, la îndemnul preoţilor, pentru graţierea Monicăi Iacob Ridzi, listele urmând a fi trimise preşedintelui Klaus Iohannis.

În mai multe biserici ortodoxe din municipiul Petroşani, unde soţul Monicăi Iacob Ridzi este primar, se strâng semnături pentru a cere graţierea fostului ministru al Tineretului şi Sportului, condamnată la cinci de închisoare pentru abuz în serviciu.

Totuşi, reprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoarei susţin că nu este o acţiune a Bisericii Ortodoxe.

Listele pe care enoriaşii pot semna şi care urmează să fie trimise preşedintelui Klaus Iohannis cu solicitarea de graţiere pentru fostul ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi sunt amplasate în biserici, în locurile unde se vând lumânările.

"Campania de strângere de semnături s-a demarat de către credincioşi, care au fost impresionaţi de povestea unei mame bolnave care a lăsat acasă doi copii care i-au moştenit boala. Am făcut apel într-o zi de vineri în biserică, nu duminică, atunci când sunt cei mai mulţi enoriaşi, pentru a anunţa credincioşii că pot să se înscrie pe listă, însă această campanie nu este a bisericii, şi nici a mea ca preot. Lista este în locul unde se vând lumânări şi se pun pomelnice şi cei care semnează trebuie să dea şi seria şi numărul cărţii de identitate ca să poată fi verificate datele", a afirmat preotul Octavian Pătraşcu, de la Biserica Sfânta Mare Muceniţă Varvara, din cartierul Aeroport din Petroşani.

Preotul a mai spus că, până miercuri, pe lista aflată în Biserica Sfânta Mare Muceniţă Varvara s-au înscris mai puţin de 100 de persoane.

Liste asemănătoare sunt deschise la alte două biserici ortodoxe din centrul municipiului Petroşani.

Reprezentanţii Episcopiei Devei şi Hunedoarei susţin că nu este o acţiune a Bisericii Ortodoxe.

"Părintele protopop din Valea Jiului ne-a anunţat că este o iniţiativă a credincioşilor de strângere de semnături pentru graţierea unei persoane bolnave care are doi copii în întreţinere. Nu a fost o iniţiativă a preoţilor. Credincioşii au iniţiat acest demers şi nu este o acţiune a Bisericii Ortodoxe", a declarat purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, Gabriel Miricescu.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, de către instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-11Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
11 Mar 2015

Eu credeam ca bisericile se ocupa cu mantuirea sufletului....nu cu "VOTATI PONTA"....SAU "FINANTATI LA NEGRU CAMPANIA GANGAVEI CU BANI STERPELITI DE LA STAT"...sau cu "ZUGRAVITI BISERICA CU POZA VREUNUI INFRACTOR CONDAMNAT DE JUSTItie PENTRU FURT"... Cat despre Ridzi...tot regretul...dar a bagat in parlamentul Europei o impostoare pe banii furati de la stat>>>cu semnatura personala>>>ERA CUMVA DROGATA?SAU SIGURA CA VA SCAPA DE JUSTITIE>>>PE BAZA DE EPOLETII QIOMBETELUI>>>ACUM VREA SA PUPE POALA POPII>>>CICA SE LEAPADA DE SATANA>>>
CROCODIL DE TABLA
11 Mar 2015

Sa vina EBA - botux - cu Incornorata instigatoare de Udrea , dar si ciumetele de BOC care a supervizat tot , pentru a face puscarie in locul ei . Are lant de magazine si primar barbasul , familie instarita . Sa dea bani cheltuiti cu sindrofi . Poate vrea sa ii platim tot noi ?
L
11 Mar 2015

...................
MINER
12 Mar 2015

verificati va rog unde lucreaza fica preotului PATRASCU (Primaria petrosani)fam Ridzi sunt nasi de cununie a nepoatei parintelui Protopop de Valea jiului(Cretu)
VERDE PACATOS
15 Mar 2015

Primarul cere tuturor bisricilor evanghelice sa-si dea semnatura pe baza datelor din buletin pentru eliberarea d-mnei Ridzi........la cat de mult a facut pt. Valea jiului,aceasta precupeata basista,ma-ndoiesc ca va indupleca pe cineva!!!!!!!.ne-am cam saturat!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz