2020-02-21 20:38

Blocul Rosenthal din București, clădire - monument istoric construită în 1938, A INTRAT ÎN REPARAȚII

 |  20:49
Blocul Rosenthal din București, clădire - monument istoric construită în 1938, A INTRAT ÎN REPARAȚII

Blocul Rosenthal, construit în anul 1938 după planurile lui Radu Dudescu, prima clădire din Bucureşti cu prăvăliile retrase de la bulevard şi fost sediu al Băncii Române de Comerţ Exterior, a intrat în reparaţii, potrivit anunţului Primăriei Municipiului Bucureşti.

PMB a început lucrările în cadrul programului privind reabilitarea faţadelor pentru creşterea calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor.

La imobilul din Calea Victoriei nr. 22-24, lăsat în paragină în ultimii 20 de ani, angajaţii Companiei Municipale Consolidări Bucureşti lucrează la îndepărtarea resturilor de mobilier rămase în interior, dar şi a molozului adunat de-a lungul anilor. În perioada următoare, urmează să fie montată schela pe faţadă şi să se înceapă decopertările de sus în jos, scrie News.ro.

Blocul Rosenthal, aşa cum este cunoscut, a fost construit în anul 1938, după planurile lui Radu Dudescu, la acea vreme arhitectul şef al Băncii Naţionale a României. Construcţia a costat circa 35 de milioane de lei şi timp de 30 de ani a găzduit “Casa de Pensiuni, Împrumuturi şi Ajutoare” a angajaţilor BNR. Din anul 1968, a fost sediul Băncii Române de Comerţ Exterior. După 1999, imobilul a rămas în paragină.

Clădirea - monument istoric - are un subsol pe două niveluri, cinci etaje de birouri, o sală de conferinţe, la etajul şapte se află o sală de sport şi un bufet la etajul opt. La parter au fost spaţii comerciale.

În anul 2006, doar o parte din imobilul de aproape 8.000 de metri pătraţi a fost transferată prin Hotărâre de Guvern din administrarea Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, în proprietatea publică a Municipiului Bucureşti. Abia în anul 2017, Primăria Municipiului a obţinut dreptul de administrare asupra întregii clădiri încadrată în clasa II de risc seismic.

Fondurile pentru lucrările necesare în cazul a alte zece imobile au fost deja aprobate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. (Calea Victoriei nr. 136-138, Bd. Lascăr Catargiu nr. 11A, Bd. Lascăr Catargiu nr. 16, Bd. G-ral Gheorghe Magheru nr. 7, Bd. G-ral Gheorghe Magheru nr. 32-36, Bd. Regina Elisabeta nr. 36, Calea Victoriei nr. 12A, Calea Victoriei nr. 25, Calea Victoriei nr. 103-105 şi Calea Victoriei nr. 214).

430 de clădiri au nevoie de reparaţii la faţadă

Primăria Municipiului Bucureşti, prin AMCCRS, pune în aplicare Legea 153/2011, dar şi Regulamentul de la nivelul Capitalei aprobat prin HCMB 384/2018, cu privire la reabilitarea faţadelor clădirilor din Bucureşti.

În prima etapă, au fost identificate 430 de clădiri, încadrate în clasele II şi III de risc seismic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine