2020-07-03 17:49

Blocul ”Rotund” de la Lujerului, în plin proces de reabilitare termică! Contract de aproape 1 miliard de euro in Sectorul 6

 |  10:32
Blocul ”Rotund” de la Lujerului, în plin proces de reabilitare termică! Contract de aproape 1 miliard de euro in Sectorul 6

Acest bloc, emblematic pentru Sectorul 6, cu o suprafață construită foarte mare și sute de apartamente, a fost înscris, conform criteriilor legale, pe o poziție eligibilă în primele loturi ale programului de reabilitare termică. Deși reprezintă o poartă spre unul dintre cele mai mari ansambluri rezidențiale din Capitală, cartierul Militari, blocul nu a fost niciodată renovat.

Anul trecut, au fost finalizate lucrări de reabilitare termică, de care beneficiază peste 9000 de familii, iar acum sunt in execuție lucrări pentru alte 9.000 de apartamente. "Suplimentar, am încheiat licitația pentru alte 1300 de blocuri, astfel încât, în următorii ani, nu vor mai exista stopări sau întârzieri în acest program, extrem de important pentru comunitatea noastră", a declarat Gabriel Mutu, primarul sectorul 6 al Capitalei.

Primăria Sectorului 6 București a atribuit, la sfarsitul anului trecut, asocierii Terra Gaz, Construcții Erbașu, Rom Service Construct, Concelex și Sicor executarea lucrărilor de reabilitare termică a 1.000 de blocuri de locuințe (4 loturi), contractele fiind estimate la 4,51 miliarde de lei, fără TVA, pentru 4 ani.

La cele 4 loturi ale licitației, autoritatea contractantă a adăugat ca rezervă 377 de blocuri. Primul lot al licitației a fost câștigat de Terra Gaz Construct și Rom Service Construct, al doilea a revenit Construcții Erbașu și Rom Service Construct, al treilea va fi executat de Terra Gaz Construct și Construcții Erbașu, iar al patrulea a fost semnat cu Sicor și Concelex. “Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe din Sectorul 6 al Municipiului București: lucrări de termoizolație pereti exteriori, lucrări termohidroizolare terasă blocuri, lucrări termoizolare subsol, înlocuire tâmplărie existentă cu tâmplărie eficientă energetic, lucrări instalații, alte lucrări conexe. Ținând cont de programele de reabilitare termică finalizate de autoritatea contractantă și pentru a asigura o distribuție relativ egale a lucrărilor de reabilitare, dar și din considerente de eficiență în organizarea și execuția lucrărilor și implicit a reducerii costurilor cu organizările de santier și cu transportul materialelor și deșeurilor, blocurile selectate de autoritatea contractantă au fost împărțite geografic în 4 (patru) zone, respectiv în loturi, astfel lot 1 zona Giulești – Crângași – Politehnica, care cuprinde blocurile din perimetrul Calea Giulești – Lacul Morii – Șoseaua Virtuții – Blvd Iuliu Maniu – Cotroceni – Splaiul Independenței – Pasajul Basarab, lot 2 zona Militari, care include blocurile din perimetrul Strada Dâmboviței – Strada Boia – Blvd Uverturii – Drumul Ciorogârla – Drumul Baciului – Strada Preciziei – Strada Liniei – Șoseaua Virtuții, lot 3 zona Dr. Taberei EST, care cuprinde blocurile din perimetrul Strada Brașov – Blvd Timișoara – Strada Valea Oltului – Prelungirea Ghencea, lot 4 zona Dr. Taberei VEST, care include blocurile din perimetrul Drumul Sării – Blvd Timișoara – Strada Brașov – Blvd Ghencea”, se arată în anunțul de participare al licitației.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz