2020-08-15 23:29

Blog de poliţist la Rutieră: Nu sunt coleg cu un polițist care conduce beat

 |  15:11
Blog de poliţist la Rutieră: Nu sunt coleg cu un polițist care conduce beat

Am distribuit aseară (duminică, 30 octombrie - n.r.) o ştire cu un polițist beat, un tânăr ofițer, absolvent al Academiei de Poliție, promoția 2016, care fusese oprit de polițişti după o urmărire în care s-au tras 12 cartuşe. Nu mică mi-a fost mirarea când am văzut că am fost asaltat de comentarii ale unora care îl susțineau pe acel polițist şi culmea, era tot vina polițiştilor rutieri că şi-au "săpat" un coleg. Toate aceste comentarii veneau din partea unor studenți ai Academiei de Poliție sau tineri absolvenți ai acesteia. De asemenea era şi vina mea că am distribuit acea ştire pentru a-mi face mie reclamă şi a-l pune pe bietul coleg într-o lumină proastă. De parcă i-am dat eu să bea sau i-am spus eu să fugă de Poliție.

Blog de poliţist la Rutieră: Nu sunt coleg cu un polițist care conduce beat
zoom

Cine urmăreşte această pagină ştie că de fiecare dată când un coleg a fost implicat în vreun scandal, mi-am asumat sute de înjurături şi i-am luat apărarea, cu o doză de subiectivism uneori, ținând cont că țin la colegii mei şi știu exact ce presupune munca din stradă. Dar aseară, oricât de mult aş fi vrut să îi găsesc o scuză acelui polițist, nu am putut. Scriau unii că e „doar un copil” şi că oricui i se poate întâmpla. De fapt cred că toți cei care au încercat să îi ia apărarea sunt cei care s-au putut vedea în locul lui. Eu nu! Sunt supus greşelilor, mai ales celor din culpă, dar să mi se întâmple aşa ceva e imposibil. În primul rând că nu beau alcool niciodată, iar dacă as bea, nu aş conduce. În al doilea rând, nu fug de poliție şi nu îi fac pe colegi să tragă cu pistolul după mine, deci o scenetă în care voi fi filmat beat mort țipând la polițişti că îi voi băga la puşcărie e imposibil să apară.

E trist că unii polițişti tineri, la început de carieră, mă consideră vinovat pe mine pentru că am distribuit acea ştire şi că singura lor problemă e că omul a fost filmat şi a apărut în presă. Dragi colegi tineri, omul şi-a făcut-o cu mâna lui, iar eu nu sunt ipocrit să arăt doar cât suntem noi, polițiştii, de viteji şi să postez numai lucrurile lăudabile. Probabil v-ar fi plăcut să vedeți acele imagini dacă în locul colegului ar fi fost un civil. Ați fi dat like şi ați fi comentat cât de profesionişti sunt polițiştii că au reuşit să îl prindă. Haideți să nu încercăm să ascundem gunoiul sub preş, să recunoaştem că sunt printre noi oameni care nu fac cinste acestei profesii. O să înțelegeți asta mai bine, când veți auzi pe vreunul numindu-vă şpăgari, deşi abia ați îmbrăcat uniforma de polițist. Asta se întâmplă pentru că suntem catalogați după exemplele negative, iar pentru a scăpa de asta, cei care ne fac de râs trebuie eliminați, nu ascunşi, aşa cum ați fi vrut voi să fac eu aseară.

Vă doresc succes în carieră şi pun acele comentarii pe seama imaturității voastre, mai ales a celei profesionale şi pe faptul că ați fost colegi de promoție cu acel băiat. Iar dacă nu vă doriți să apăreți vreodată prezentați negativ prin presă, e foarte simplu: nu faceți ca el!

Mi-ar plăcea să pot veni cu argumente şi să îi iau apărarea, dar oricât m-aş strădui nu pot simți decât ruşine şi revoltă că un astfel de om e coleg cu atât de mulți polițişti care îşi fac treaba exemplar şi care fac cinste acestei meserii. Din cauza câte unui astfel de exemplar suntem băgați toți în aceeaşi oală.

Măcar mă pot mândri cu colegii care şi-au făcut treaba fără să țină cont că au de cercetat un coleg. Nici nu ştiu dacă îl pot numi coleg...

Pastile de Godină

Un amic

Zilele trecute m-am întâlnit cu un amic pe care nu îl văzusem de mult.

„- Salut, Marian, felicitări pentru carte, am fost printre primii care am comandat-o, mi-a plăcut tare.

- Mulțumesc! Ți-a plăcut capitolul cu baba aia care la 80 de ani s-a cocoțat în vârful nucului şi a început să îl scuture de a spart parbrizele câtorva maşini parcate?

- Daaaa, mamă cât am râs la ăla!

- Bun tare! Ai văzut că în capitolul în care am scris de tine, te-am pus într-o lumină tare bună.

- Da, mersi fain, chiar mi-a plăcut”.

Omul apare în carte la fel ca baba de 80 de ani care bătea nucul din vârful lui. Adică deloc.

Am plecat uşor satisfăcut că l-am prins cu minciuna, dar dezamăgit în acelaşi timp de fățărnicia unora, mai ales că nu e un caz singular. Aş putea scrie încă o carte doar cu tot ce mi s-a întâmplat de când am scris-o pe prima.

Mă amuz totuşi că, auzind că apare şi el în carte, sunt convins că s-a dus direct să o cumpere. :)))

O dedicație

La târgul de carte de la Craiova, o domnişoară ce avea cartea mea în mână m-a rugat să îi scriu ceva pe prima pagină.

Am întrebat-o dacă a primit vreodată vreo amendă rutieră şi mi-a spus că da.

Am luat cartea şi i-am scris fără ca ea să vadă: „Îți doresc ca aceasta să fie ultima semnătură a unui polițist rutier pe care o vezi”. Am închis coperta şi i-am înapoiat-o, mulțumindu-i. Mi-a mulțumit şi ea şi mi-a spus că şi logodnicul ei e polițist la circulație, după care a plecat.

Nu am reacționat pe loc, dar mi-am dat seama apoi de gafa făcută, gândindu-mă că băiatul acela urmează să semneze la cununia civilă...


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-06Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
06 Noi 2016

DOMNU-GODINA>>>>>>DAR CE AI AVEA DE ZIS DE "COLEGII" CARE TE AMENDEAZA PRIN ORAS CA MERGI CU 64KM/H DECI AI DEPASIT VITEZA LEGALA CU 14KM/H.....................SAU PE AUTOSTRADA TE AMENDEAZA CA MERGI CU 142KM/H.........ADICA AI DEPASIT "VITEZA LEGALA" CU 12KM/H........................IN SCHIMB EI CAND SE DUC LA CURVE SA FACA SEX CU MINORE DROGATE IMPREUNA CU TOT FELUL DE MAFIOTI PESTI SI TRAFICANTI DE COCAINA CONDUC BETI,DROGATI SI FAC SEX CU MINORE DROGATE SI DATE IN URMARIRE DE FAMILIE>>>>>>>>>>CE AVETI DE ZIS DE ASTIA?.......SUNT ASAZISII "MILITIENI -SECURISTI" CARE SUNT BARA-BARA CU MAFIOTII SI LA TRAFICUL DE DROGURI,SI LA TRAFICUL DE MASINI FURATE...SI LA PEDOFILIE/PROSTITUTIE>>>>>>>UITE SI CATEVA NUME>>>>COLONELUL SORICICA SI BEIZADEAUA.....GENERALUL DIAMANDESCU SI BEIZADEAUA....MAIORUL CODAU SI BEIZADEAUA.........AM O LISTA CU ZECI DE CAZURI DE MILITIENI-MAFIOTI SUB ACOPERIRE....SANTAJATI DE MAFIE...UNDE ESTE D-N-A SA-I ARESTEZE PE ACESTI TERORISTI CU EPOLETI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz