2020-06-01 17:07

Boala nu alege: pestă porcină la o mănăstire

 |  18:48
Boala nu alege: pestă porcină la o mănăstire

Un focar de pestă porcină africană a fost confirmat la Mănăstirea Viforâta, din comuna Aninoasa, județul Dâmbovița. Toți porcii din exploatație au fost omorâți, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Prefecturii Dâmbovița, Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală a confirmat, marți, prezența virusului pestei porcine africane în județul Dâmbovița, într-o exploatație ce aparține Mănăstirii Viforâta, din comuna Aninoasa.

„A fost adoptat, în cadrul ședinței, planul de măsuri privind controlul și combaterea acestei boli și au fost aprobate decizia de plasare sub supraveghere și de informare a cetățenilor.

Astfel, s-a luat măsura uciderii porcinelor din exploatația afectată, urmând a se realiza supravegherea clinică și catagrafierea tuturor porcilor de la nivelul întregii localități Aninoasa, fiind plasați sub observație sanitară veterinară, până la clarificarea situației sub aspect epidemiologic”, precizează reprezenanții Prefecturii Dâmbovița.

Potrivit sursei citate, autoritățile au stabilit zone de restricție în jurul focarului.

În afara focarului de la Mănăstirea Viforâta, au mai fost confirmate noi cazuri de pestă porcină africană, la mistreț, pe fondurile de vânătoare: Finta - două cazuri, Runcu - un caz, Ocnița - un caz.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine