2020-04-05 14:57

Bode: în iunie vom circula cu metroul în Drumul Taberei. Constructorii tac, ar fi probleme cu proiectul

 |  09:12
Bode: în iunie vom circula cu metroul în Drumul Taberei. Constructorii tac, ar fi probleme cu proiectul

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spune că toţi cei implicaţi în realizarea Magistralei 5 de metrou Drumul Taberei s-au angajat că în iunie aceasta va fi dată în exploatare.

Din cauza traficului foarte aglomerat, locuitorii din Drumul Taberei fac chiar și o oră până în centrul Bucureștiului. Metroul, desigur, le-ar face viața mult mai ușoară, însă acesta trebuia să fie gata în 2015, așa cum scrie și pe un panou uitat pe gardul șantierului.

Dar au trecut ani, iar lucrările continuă chiar și acum. Așa că oamenii nu mai au încredere că metroul va fi gata vreodată.

Licitațiile la metroul din Drumul Taberei au început în 2008, lucrările în 2012, iar de atunci termenele de finalizare au fost amânate.

Cum însă și licitațiile pentru achiziția trenurilor au fost blocate, povestea fără sfârșit a metroului din Drumul Taberei s-ar putea să nu se termine nici în 2020.

Asta în condițiile în care inspectorii Oficiului European Antifraudă, OLAF, au declanșat o investigație și anchetează acuzații de nereguli în desfășurarea proiectului.

Recent, mai marii de la Transporturi au anuntat ca metroul din Drumul Taberei progresează cu încă o amânare: iunie 2020. Şantierul a provocat haos în sectorul 6 al Capitalei, de la condiţiile de locuit până la cele din trafic.Guvernul de la acea vreme promitea ca va fi gata in trei ani. 

„Am fost acolo cu domnul prim-ministru şi am primit toate asigurările din partea celor care lucrează la structură şi care în aprilie trebuie să finalizeze lucrările, din partea celor care au contractat partea de semnalizări şi s-au angajat că în şase săptămâni finalizează partea de semnalizare, din partea celor care lucrează la finisaje, toţi cei care sunt implicaţi în realizare obiectivului, în frunte cu noul manager general toţi s-au angajat că în iunie 2020, acest obiectiv este dat în exploatare”, a spus Lucian Bode.

„Noi o să stăm acolo să-i sprijinim”, a adăugat el.

„La sfârşitul anului multă lume s-a agitat că la 1 ianuarie nu va circula metroul în Bucureşti, pentru că aveam o datorie veche de plătit către o companie care asigura mentenanţa acolo. Nu era plătită. Am plătit-o noi în 30 decembrie. De asemenea, aveam o revendicare, un claim, către antreprenor, care de asemenea nu era plătit şi care ne putea bloca conturile. În luna decembrie, la sfârşit, Guvernul României a făcut un efort extraordinar şi a plătit aproape 180 milioane lei datoria către furnizorul de mentenanţă, respectiv către antreprenor şi iată că metroul a circulat de la 1 ianuarie”, a mai spus ministrul.

Bode a vorbit și despre Magistrala 6, spre Otopeni. 

„Suntem în procedură. Am alocat buget şi în acest an pentru partea de exproprieri. Eu cred şi în acest obiectiv, cred în transportul cu metroul. Noi trebuie să ne mutăm transportul în subteran dacă vrem să mai putem respira la suprafaţă”, a spus el.

Bode: în iunie vom circula cu metroul în Drumul Taberei. Constructorii tac, ar fi probleme cu proiectul
zoom
Bode: în iunie vom circula cu metroul în Drumul Taberei. Constructorii tac, ar fi probleme cu proiectul
zoom


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine