2019-10-23 03:32

 |  10:01

Bogdan Iancu, actorul care la 12 ani juca cu Depardieu: „M-a învățat să fiu natural pe ecran!”


La patru ani, filma reclame si spunea că, atunci când va fi mare, vrea să devină „câine poliţist”. La 12 ani juca «Friptea» cu Gérard Depardieu pe platoul de filmare al producției “Condamnat la viață”, iar acum, la 19 ani abia impliniți, joacă într-o trupă de teatru independent, într-un serial – lider de audiență cu fiecare episod și spune că visează să fie regizor, dar ar fi la fel de fericit și ca profesor de limba engleză. El este Bogdan Iancu.

„Sunt născut pe 7 noiembrie, ca şi Albert Camus”, zambeste Bogdan, iar „anul trecut, în preajma zilei mele de naştere, a fost lansată „In Blue”, o co-producție româno-olandeză, care urmăreşte vieţile a două persoane din lumi complet diferite: o stewardesă din Olanda, care se întâlneşte, în timpul unei escale la Bucureşti, cu un tânăr care trăieşte în canalele din Bucureşti. Îl cheamă Nicu şi eu sunt cel care interpretează acest personaj. Filmul prezintă părţi din vieţile celor doi, cum ajung să convieţuiască, aspecte despre relaţia dintre ei. În Bucureşti a avut o singură proiecţie, însă a avut diverse premiere în Olanda, la Festivalul de Film de la Istanbul, iar eu am fost singurul reprezentant al filmului în Turcia”, spune Bogdan. Pentru rolul din „In Blue” s-a inspirat chiar din experienţele unor oameni care au trăit în canale.

Vedetă de mic

Când avea 10 ani, Bogdan a jucat alături de Ștefan Bănică, în comedia românească, „Ho Ho Ho”, iar mai apoi în “Pariu cu viața”, serialul produs de Ruxandra Ion. Avea doar 12 ani la filmările pentru “Condamnat la viață”, fiind coleg de rol principal, pentru mai bine de două luni, cu Gérard Depardieu şi Harvey Keitel.

„M-au învăţat lucruri despre actorie, a fost foarte interesant să joc alături de ei”, spunea Bogdan imediat după proiecţia în România a filmului „Condamnat la viaţa”, pe când el avea doar 12 ani. Întrebat fiind ce anume a învăţat de la marii actori care i-au fost colegi de platou, Bogdan a răspuns calm: „Mi-au spus că cel mai important e să fii natural pe ecran şi m-au ajutat să fac asta”.

Şase ani mai târziu, Bogdan joacă într-o trupă de teatru independent, Brainstorming Bucureşti. E pasionat de poezie, filosofie, religii orientale, istorie, filme. Împreună cu prietenul său, Iustin Frujină, a regizat scurtmetrajul „Descărcat”, care a fost premiat la Super, festivalul de filme făcute de adolescenți. În serialul „Fructul Oprit”, Bogdan îl interpretează pe Petru Caragea, rol pentru care filmează de 3-4 ori pe săptămână şi despre care spune că îl scoate din zona de confort. „Îmi place foarte mult rolul, interpretez un băiat destul de lovit de situaţia în care se află, care nu spune mereu ce simte și învăț multe și despre mine, jucând acest rol”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray