2020-01-24 12:40

Bolnavii cu HIV/SIDA vor avea bani pentru tratament până în luna decembrie

 |  19:20
Bolnavii cu HIV/SIDA vor avea bani pentru tratament până în luna decembrie

Ministerul Sănătăţii a suplimentat bugetul Programului Naţional de Prevenire, Supraveghere şi Control HIV/SIDA cu peste 87.000.000 lei, întreg bugetul programului ajungând la suma de 214.144.000 lei pentru anul acesta.

Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii a verificat luni, într-o videoconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică şi coordonatorii de program modul de derulare al programului. La videoconferinţă au participat şi reprezentanţii pacienţilor. "Printr-un efort financiar am reuşit ca la rectificarea bugetară să asigurăm fondurile necesare tratamentului integral al bolnavilor cu HIV/SIDA, fără sincope, pentru această perioadă. Fondurile ajung până în luna decembrie, în funcţie de situaţia fiecărui judeţ. Pregătim o nouă suplimentare de fonduri pentru lunile decembrie-ianuarie, la următoarea rectificare bugetară din toamnă, astfel încât să asigurăm tratamentul bolnavilor fără discontinuităţi", a declarat Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii a informat reprezentanţii pacienţilor că, începând de anul viitor, instituţia pe care o conduce intenţionează se organizeze licitaţii naţionale centralizate pentru achiziţionarea de medicamente şi materiale sanitare pentru o serie de programe naţionale, printre care şi Programul Naţional HIV/SIDA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray