2020-02-23 08:59

Bonusurile din administrație, în atenția Ministrului Muncii

 |  20:37
Bonusurile din administrație, în atenția Ministrului Muncii

Acordarea bonusurilor de performanță sau a normei de hrană ar trebui să aibă la bază principii care să nu fie impuse de Ministerul Muncii, ci stabilite pe bază de dialog, a declarat, luni, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru.

"Am atras atenția asupra unui principiu important. Dacă mergem pe principiu echității în administrația publică locală, ceea ce înseamnă că ne gândim la o grilă în care personalul să fie salarizat peste tot la fel în administrația publică locală. Este un principiu. În timp ce, dacă mergem pe ideea că administrațiile publice locale care sunt mai bogate pot să acorde salarii mai mari propriilor angajați, este un alt principiu. Deci una este să poți să dai bonusuri de performanță unui număr de angajați care performează și alta este să ridici salariile întregii administrații locale pentru că ai posibilitățile să o faci. Tot ce am încercat să spun este că acest lucru nu ar trebui definit, știu eu, de ministrul Muncii sau de Ministerul Muncii, ar trebui să existe un dialog, să ne așezăm la masă pe baza acestor principii și să vedem ce este cel mai bine să facem. Pentru că nu poți, într-adevăr, să vrei și echitate și egalitate în același timp, și tot în același timp să ai administrații publice locale care să dea normă de hrană angajaților și administrații care să nu dea, pentru că nu își permit", a spus Dragoș Pîslaru, la Reuniunea Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România (AMR).

Ministrul a precizat că principiile care vor sta la baza Legii salarizării unitare vor fi dezbătute în cursul lunii august, iar în luna septembrie se va finaliza colectarea de date cu privire la administrația publică locală și celelalte domenii din sectorul public unde nu există încă bazele întregite.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine