2020-06-05 00:55

BOR: Slujbele de Florii şi de Înviere vor avea loc în biserici, fără credincioşi

 |  16:02
BOR: Slujbele de Florii şi de Înviere vor avea loc în biserici, fără credincioşi

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, a declarat că, în plină epidemie de coronavirus, slujbele de Florii şi de Înviere vor fi săvârşite în biserici, dar fără credincioşi.

"În condiţiile aspre ale actualelor reglementări valabile în starea de urgenţă, slujbele din această perioadă, inclusiv slujba de Florii şi cea a Învierii, vor fi săvârşite în biserici, din nefericire, fără credincioşi. Aceştia le pot urmări/asculta (pe cele de la Catedrala Patriarhală) în primul rând prin intermediul Televiziunii şi Radioului Patriarhiei Române, Trinitas, sau online prin intermediul canalelor mediatice ale eparhiilor şi parohiilor”, a declarat Vasile Bănescu pentru Agerpres.

"Deşi vom fi constrânşi să rămânem în case în noaptea de Paşti, vom reuşi să ne împărtăşim cu bucuria adânc întremătoare a Învierii lui Hristos, pregătindu-ne poate mai riguros sufleteşte în răgazul şi liniştea acestui timp al recluziunii şi reflexivităţii prin lectura Evangheliilor care descriu documentar Pătimirile Mântuitorului şi Învierea Sa din morţiLa miezul nopţii, cei mai mulţi dintre noi vom aprinde lumânarea de la candela din casă, vom cânta 'Hristos a înviat' şi ne vom ruga ca El să reaprindă în noi lumina credinţei şi speranţei uneori pâlpâietoare. Ne vom ruga pentru încetarea grabnică a acestei grele încercări care ne afectează pe toţi, ne vom ruga pentru sănătatea şi ocrotirea celor dragi, dar şi pentru cei ce îi ajută pe bolnavi, pe bătrâni şi pe sărmani. Cu gândul la Cel care prin Învierea Sa ne-a oferit tuturor 'Calea, Adevărul şi Viaţa' pline de Sens mântuitor", a mai afirmat Vasile Bănescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-07Parerea ta...

RUGăCIUNEA
07 Apr 2020

Acest corona virus se lipește de haine și piele , asa ca trebuie sa luam măsuri de precauție preventive. Nu exista camere de autopsie in Romania cu nivelul de biosecuritate si nici timpul de a construi .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine